Polenez çalışanları, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılmıştı. İşçiler, fabrika önünde bir aydır direnişini sürdürüyor. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası ile birlikte 19 Temmuz'dan beri sendikal hakları için mücadele ediyor. İşçiler, Polonez işverenine imzaladığı sözleşmeleri ve kurumsal olarak taşıdığını paylaştığı ilkeleri hatırlatmak için bir pankart hazırladı. İşçiler, "Polonez, imzaladığın sözleşmelere sahip çık" dedi.

İşverene hatırlatılan ilkeler arasında; insan haklarını destekleme ve haklara saygı duyma, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü destekleme, zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmesi, işe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmesi gibi maddeler yer aldı.

Polonez işçilerinin direnişi sürüyor Polonez işçilerinin direnişi sürüyor

Aydınlık'ın haberine göre Polonez işvereninin sendikaya üye olduktan sonra işten çıkardığı 146 işçi, sendikal hakları için bir aydır fabrika önünde direniyor. İşçiler, Polonez'in imzaladığı sözleşmeleri ve kurumsal ilkelerini hatırlatarak, insan haklarına saygı, sendikalaşma özgürlüğü, zorla çalıştırma ve ayrımcılığa son verilmesi gibi taleplerde bulunuyor.

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, işverene yanlışından dönme çağrısı yaptı. Polonez'in Türkiye'nin en önemli markası olduğunu belirterek, “Bu insanları ekmeğiyle tehdit etmeye kalktınız ama bundan geri dönmek insan ve yönetici olmakla alakalı. Polonez gerçekten Türkiye’nin bir numaralı markasıysa ona yakışan bu işçilere yeniden iş başı yaptırmaktır. Biz bu nedenle her zaman barıştan yanayız.” dedi.