Çatalca'daki Polonez Et Fabrikası'nda, sendika kurma talebinde bulunan 135 işçinin işine son verildi. İlk olarak 13 işçi "küçülme" gerekçesiyle işten çıkarıldı. Arkadaşlarının işlerine geri dönmesini isteyen 122 işçi de 'Kod 46' ile işten çıkarıldı. İşçiler haksız yere kovulduklarını belirterek haklarını aramaya devam ediyor.

Cumhuriyet'in haberine göre, 'küçülmeye gidiyoruz' denilerek işten çıkarılmaların yaşanmasının ardından, bir gecede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 200 işçi girişi yapıldığını belirten Tek-Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya"İktidarın son on yıldır patronların talepleri üzerine, çalışma yaşamına vurduğu darbe Polonez mücadelesinde devam ediyor. Bir gecede bakanlığa 200 işçi girişi yapılıyor ancak bu işçilerin kim olduğu bilinmiyor. Tek amaç sendikanın yetki almasının engellenmesi" dedi.

Öz Gıda-İş Sendikası liderliği TekGıda-İş Sendikasına kaptırdı! Öz Gıda-İş Sendikası liderliği TekGıda-İş Sendikasına kaptırdı!

HAKARETE MARUZ KALIYORDUK

Polonez işçileri ve vardiya amirleri, "Firma küçülmeye gidiyor denerek önce bir kısmımızı, hırsızlık yaptınız denerek yani 46 kodu ile geri kalanımızı işten çıkardılar. Biz işten çıkarıldığımız an 120 fason işçi işe alındı. İzin istediğimizde hakarete maruz kalıyorduk. İşe gelmezsen kapı orada, biz sizi sözleşmeleriniz gereği satın aldık diyorlardı. İzinli günümüzde işe gelmediğimiz için paramızı kesiyorlardı. Sorunca devlet kesti diyorlardı" açıklamalarında bulundu.