Aldıkları ücretler karşısında geçimini zor sağlayan işçiler, yaşam mücadelesi verirken, dğer bir taraftan da adil ve hakça çalışma düzeni için mücadele veriyor. Ordu Fatsa'daki Tolsa fabrikasında çalışan Türkiye Maden-İş üyesi işçiler, yüzde 50 ücret zammı talebiyle 2 Eylül'den beri grevde.

Tolsa’nın Fatsa’daki fabrikasında çalışan işçiler, çalıştıkları firmada uzun soluklu görüşmeler sonucu toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalaması üzerine grev kararı aldı. İşçilerin yüzde 50 oranında ücret zammı talebine karşılık firma, istenilen zammın karşılanamayacağını, resmi olarak yılsonunda yapılacak asgari ücret zammını işçilerin maaşlarına yansıtacağını söyledi.

Türk Maden-İş üye sayısı kaç, başkanı kim? Türk Maden-İş üye sayısı kaç, başkanı kim?

HAKKIMIZI ALANA KADAR ALANDAYIZ

İşçiler, firma tarafından yapılan bu açıklamayı kabul etmezken, başlattıkları eylemi sonuç alana kadar sürdürmeye kararlı.

Sendikanın Tolsa İşyeri Temsilcisi Hakkı Emencek, BirGün gazetesine yaptığı konuşmada “İspanyol üst düzey yetkili ‘Biz Türkiye’de yatırım halindeyiz, henüz istediğimiz verimi alamıyoruz bu sebeple zam yapmayacağız’ dedi. Biz de bir kez daha yüzde 50 ücret zammı istediğimizi söyledik. Ya hakkımızı verin ya da iş çıkışımızı dedik. Eğer taleplerimizi karşılayacak bir bütçeleri yoksa biz bırakalım gidelim, onlar da kendi bütçelerine uygun bir çalışan eleman alsın buraya. Burada 25 çalışanız, 13-14 arkadaşımız asgari ücrete çalışıyor. Başka hangi yabancı firmanın ücretleri bu bantta seyrediyor? Bizim talebimiz haklı, sonucunda da burada 2 Eylül’den beri grevdeyiz, hakkımızı alana dek de grevimizi sürdüreceğiz. 10 gün sürmüş, 100 gün sürmüş hiç önemli değil, kararlıyız.” dedi.