İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika TÜM-BEL-SEN arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşemelerinden bir sonuç çıkmadı. Görüşmelerde herhangi bir karara varılamamasının ardından sendika üyesi memurlar 1 günlük iş bırakma kararı aldı. Memurlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ofisinin önündeki barikatları yıkarak Başkan Tugay ile görüşme talep etti.

Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu

Görüşme isteğinin kabul edilmemesinin ardından sendika, Sosyal Denge Tazminatı (SDT) hakkının tüm ilçe belediyelerinde kırpılmak istendiği ve bu kararının CHP Genel Merkezi tarafından alındığını öğrendiklerini açıkladı. Belediye önündeki eylem daha sonra CHP önüne taşındı. Buradan da sonuç alamayan sendika, yeniden Kültürpark'a dönme kararı aldı.

'BAŞKAN TUGAY'DAN AÇIKLAMA'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan aksaklıklar sebebiyle memurların 1 günlük iş bırakma eylemine yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Cemil Tugay ,sendikanın istediği ile belediyenin verdiği rakam arasında 10 bin TL fark olduğunu belirterek, "8 Bin 700 TL civarı bir tazminat üst sınır belirlendi. Buna yol ve yemek gibi eklemelerle 12 bin liraya çıkarılabiliyor. Sendikanın talep ettiği 22 bin lira. Konu para değil. Konu yasaya uyma ve uymama" diye konuştu.