İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kamu emekçileri, tüm baskılara rağmen kazanılmış haklarını korumak için mücadelelerine devam ediyor. Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal denge tazminatı ve ikramiyelerin tamamının ödenmesi için meclisten aldığı yetkiye rağmen sorun hala çözülebilmiş değil. Son çare olarak, bu krizin çözümü Cemil Tugay tarafından CHP Genel Merkezi'nden alınacak onaya havale edildi. Belediye çalışanları, kazandıkları haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

Ulaşım dairesinde çalışan Hasan Çakıcı, “CHP savunduğu doğrulardan çıktı. AKP’nin popülist yaklaşımlarını savunmaya başladı. İşçileri, emekçileri savunduğu söylemleri vardı ama şimdi görüyoruz ki CHP söylemleri ve yaptıklarıyla kendi içinde çelişiyor” dedi. 

Oba Makarna'da dikkat çeken iddia! Daha önce uyarı yapılmış Oba Makarna'da dikkat çeken iddia! Daha önce uyarı yapılmış

YAŞAYABİLECEK ÜCRET İSTİYORUZ

ESHOT Genel Müdürlüğü Tüm Bel-Sen Temsilcisi Yeşim Oktay, “Özgür toplu sözleşme emekçiler ve işverenler arasında yapılan, hiçbir sınırın olmadığı bir sözleşmedir. Bu biraz daha sosyal iyileştirme üzerine yapılmış bütüncül bir sözleşmedir” dedi. Oktay, “Biz bugün elimizden alınmaya çalışılan haklarımız için mücadele ediyoruz. Bir geçim standardı var, bunu devam ettirmeye çalışmak, insanca yaşayabilecek bir ücret istiyoruz” diye konuştu.