Belediye-İş Sendikası üyelerinin, yürüyüş sırasında, “Sadaka değil, toplu sözleşme istiyoruz”, “Belediye-iş her zaman her yerde mücadelede”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attılar.

WOMEN-UP projesi nedir? WOMEN-UP projesi nedir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önündeki kitlesel basın açıklamasını Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri adına 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay yaptı.

Atalay, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ dahil 8000 emekçiyi etkileyen toplu iş sözleşme görüşmelerinde, belediye yönetiminin akla mantığa sığmayan teklifi, anlaşılmaz tavrı nedeniyle anlaşma sağlanamadığını söyledi.

Emekçilerin tek derdinin sofrasına bir lokma daha koyabilmek olduğunu belirten Atalay, şunları kaydetti:

“Mutfak yanıyor, her gün zam üstüne zam geliyor. Yoksulluk sınırı ise 52 bin lirayı aştı. Gerçek enflasyon yüzde 120’leri geçerken, Büyükşehir işvereni biz emekçilere akla mantığa sığmayan bir teklif getiriyor. Böyle gülünç bir teklifi hangi akılla gündeme getiriyorsunuz? İçinizdeki sorunların faturasını neden işçiye kesiyorsunuz? İzmir’e, İzmir halkına en iyi hizmeti vermek için gecesini gündüzüne katan alınteri döken belediye emekçilerinin yaşadığı geçim sıkıntısını gidermek, var olan yoksulluğu, adaletsizliği bir nebze olsun hafifletmek zor bir iş mi?

Siz seçim derdinde olabilirsiniz, ancak biz emekçiler geçim derdindeyiz. Bizler, şirketler arasında ücret ayrımının olmadığı, insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz.

Biz belediyenin kasasını değil, bu hayat pahalılığında geçinecek bir ücret istiyoruz. Hiç kimse Belediye-İş’ten, üyelerimizi açlığa ve yoksulluğa mahkûm edecek bir sözleşmeye imza atmasını beklemesin. Yaşamın pahalı, emeğin ucuz olduğu bu düzeni, sefalet ücretlerini kabul etmiyoruz.”