Genel-İş Sendikası

Karşıyaka Belediyesi işçileri direnişlerini sürdürüyor

Karşıyaka Belediyesi işçileri, işlerine geri dönme mücadelesini sürdüreceklerini bildiri dağıtarak duyurdu ve Karşıyaka halkını dayanışmaya çağırdı.

Abone Ol

Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ. işçileri, 9 Ağustos'tan bu yana işten atılmalarına karşı direnişlerini sürdürüyor. İşçiler, Karşıyaka halkını dayanışmaya ve Belediye yönetimini de aldığı yanlış karardan dönmeye çağırıyor.

İşçiler, "Başkan elini ekmeğimizden çek", "Hırsız değil emekçiyiz biz", "İşimizi geri alacağız" sloganları ile İzban istasyonuna yürüdü. Genel İş 8 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Barış Okur, 5, 15 hatta 25 yıldır bu kente hizmet eden Kent AŞ. işçilerinin tek suçunun maaşını eksiksiz ve zamanında istemek olduğunu belirtti.

İşçiler, yasanın kendilerine verdiği hakları savunmak için yaptıkları eylemden dolayı işten atıldıklarını belirtti. Kod 46'da yer alan hiçbir suçu işlemediklerini, yıllardır belediyenin sosyal tesislerinde, parklarda, imarda, arşivde bu kente doğumdan ölüme hizmet veren Kent AŞ. emekçileri olduklarını dile getirdi.

Karşıyaka Belediyesi yönetimine seslenen Okur, "Haksız, hukuksuz atıldık. Bir an önce işimize geri dönmek istiyoruz. Aylardır taksit taksit aldığı ücretler nedeniyle Kent Aş. işçisi kirasını ödeyemiyor, çocuğunu okula yazdıramıyor. Bankalardan hacze uğruyor, tefeciye bulaşan, intihar eden arkadaşlarımız oldu. Eşinden ayrılanlar oldu. Kod 46'yı kimse ne ailesine ne çevresine anlatamıyor. Bir an önce Belediye yönetiminin bu yanlış karardan dönmesini bekliyoruz, işimizi geri istiyoruz" dedi.

Karşıyaka halkına da çağrı yapan Okur, "Bizler haksız hukuksuz işten atılan Karşıyaka Belediyesi işçileri olarak sabah 8.30'dan 17.30'a kadar belediye binası önünde direnişteyiz. Tüm Karşıyaka halkını dayanışmaya bekliyoruz" dedi.