Sosyal Güvenlik

Ketoral Şampuan SGK Karşılıyor Mu, Ödüyor Mu?

Bazı hastalıkların tedavilerinde destekleyici ürün olarak görev alan ‘Ketoral’ isimli şampuanı sizler için araştırdık. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Saç hem erkekler hem de kadınlar tarafından doğal bir aksesuar olarak görülür. Bu kapsamda saçların bakımlı olması hem sağlık saçısından hem de fiziki görünüm açısından son derece önemlidir. Ayrıca bakımlı saçlar kişiye aynaya baktığı zaman iyi hissettirdiği için bu doğal aksesuarın ruh sağlığı üzerinde de doğrudan etkili olduğunu söylemek mümkündür.

Genetik ve beslenme başta olmak üzere saç sağlığını doğrudan etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlere bağlı olarak gelişebilen bazı saç sorunları, kişinin yaşam kalitesini bir hayli düşürür. Bu kapsamda saç bakım uzmanları ve dermatologlar bazı saç problemlerinin çözüme kavuşturulabilmesi için ‘Ketoral’ isimli şampuanın kullanılmasını önerirler. Peki, Ketoral şampuan tam olarak nedir, ne işe yarar? Ketoral şampuan nasıl kullanılır? Sosyal Güvenlik Kurumu Ketoral şampuanı karşılıyor mu? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

KETORAL ŞAMPUAN NEDİR?

Ketoral şampuan, saç problemleri yaşayan kişilere dermatologlar tarafından sıklık ile önerilen bir üründür. Bu şampuanın etken maddesi ketokonazaldur.

Ketoral, medikal bir şampuandır. Mantarların cilt üzerindeki büyümelerini ve çoğalmalarını engelleyen bu şampuan, genel olarak göğüs, boyun, sırt ve kolların üst kısımlarında görülen lekelere ve hafif pullanma durumuna sebep olan mantarların önüne geçer. Ayrıca bu şampuanın saçkıran gibi önemli rahatsızlıkların tedavilerini de desteklediği bilinmektedir.

KETORAL ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR?

Ketoral şampuan kullanımı, yalnızca hekim kontrolünde yapılmalıdır. Aksi takdirde birçok yan etki söz konusu olabilir.

Ketoral şampuan kullanımında öncelikle doktor tavsiyesine uyulması gerekmektedir. İlgili hekim şampuanın kullanımına yönelik nasıl bir tedavi planladı ise o planın dışına çıkılmaması gerekir.

Ketoral şampuan genel olarak saç ve saç derisine uygulanır. Uygulama alanı, sorunun görüldüğü nokta olarak belirlenmelidir. Hastalıklı bölgenin su ile ıslatılmasının ardından uygulanması gereken şampuanın 3- 5 dakika kadar durulanmaması gerekir. Bu esnada ilgili bölgeye parmak uçları ile hafif bir şekilde masaj yapılması da tavsiye edilir. En fazla 5 dakikalık bekleme süresinin ardından saç derisi bol su ile yıkanmalıdır. Bir yıkama için ortalama bir avuç şampuan kullanımı yeterlidir.

Ketoral şampuan seboreik dermatit ve saçlı derinin mantar hastalığı doğrultusunda uygulanacak ise tedavi başlangıcında haftada iki gün, 2 haftanın ardından ise 4 haftaya kadar haftada 3 ya da 4 gün kullanılabilir.

KETORAL ŞAMPUAN NEREDE SATILIR?

Saç derisi ve dolayısı ile de saçları ile sorun yaşayan birçok kişi, Ketoral şampuanı nereden alabileceklerini merak ederler.

Ketoral şampuan ile ilgili bilinmesi gereken en temel nokta, ‘medikal ürün’ olarak nitelendirilen bu ürünün doktor tarafından reçetelendirilmesi gerektiğidir. Reçetenin hazırlanmasının ardından ürün eczanelerden satın alınabilir. Ketoral şampuan yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Dolayısı ile çeşitli alışveriş platformlarında aynı isim ile satılan şampuanlara güvenilmemesi gerekmektedi.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KETORAL ŞAMPUANI KARŞILIYOR MU?

Ketoral şampuanın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Son bilgilere göre Ketoral şampuan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel ödeme listesinde yer almaktadır. Reçete ile Ketoral şampuan satın almak isteyen sigortalı, ürün karşılığında cüzzi bir miktar ödemektedir.

KETORAL ŞAMPUAN NE KADAR? 2024

Medikal ürün kategorisinde değerlendirilen Ketoral şampuanın fiyatı da son dönemlerde arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır. Şampuanın 2024 haziran ayı itibari ile geçerli olan güncel satış fiyatı 92,01 TL’dir.