Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Kocaeli, HAK-İŞ’in Perşembe günü gerçekleştireceği mitinge hazırlanıyor. “Haklarımız İçin Meydanlardayız” temasıyla organize ettiği mitinglerin ilkini 23 Ağustos’ta Kayseri’de gerçekleştiren HAK-İŞ, ikinci kitlesel buluşmayı sanayi kenti Kocaeli’de gerçekleştirecek. Önümüzdeki perşembe günü gerçekleştirilecek miting öncesi kentte hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci,  Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ile birlikte bugün, Hak-İş Kocaeli İl Başkanlığında bir basın toplantısı gerçekleştirerek, tüm Kocaelilileri mitinge davet etti.

TALEPLER DİLE GETİRİLECEK

Değirmenci, gerçekleştirilecek mitingle ilgili açıklamalarda bulundu. Mitingin milyonlarca işçinin, emekçinin, emeklinin sorunlarının dile getirileceği büyük bir miting olacağını vurguladı.

HAK-İŞ yönetimi olarak, yüz binlerce çalışanın talep ve beklentilerini yüksek sesle dile getirmek için Türkiye’nin 3 büyük sanayi şehri olan Kayseri, Kocaeli ve Gaziantep’te farklı zamanlarda miting yapma kararı aldıklarını hatırlatan Değirmenci, şunları kaydetti: “Mitinglerimizin ilkini, mal ve hizmet üretiminde emek ve alın terinin yoğun olduğu bölge olan Kayseri’de 10 gün önce büyük bir heyecan ve katılımla gerçekleştirdik. Şimdi ise sanayinin kalbinin attığı, Türkiye ekonomisinin çarklarının döndüğü, emeğin ve alın terinin başkenti Kocaeli’de mitingimizi büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz."

KOCAELİ MİTİNGİ İŞÇİYE-EMEKÇİYE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISIDIR”

HAK-İŞ’in çalışma hayatına ilişkin taleplerini yükseltmeye devam edeceğini vurgulayan Değirmenci, “HAK-İŞ olarak, bugüne kadar tüm meydanlarda dillendirdiğimiz emekçilerin sorunlarını Kocaeli’den bir kez daha haykıracağız. Kocaeli mitingimiz, bir çağrıdır. Bu, ağır geçim koşulları karşısında işçiye-emekçiye sahip çıkma çağrısıdır. Hayat pahalılığı karşısında işçiye-emekçiye kol kanat germe çağrısıdır. Mitingimiz, haklının yanında olma çağrısıdır” ifadelerini kullandı.

MİTİNGE YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Çevre illerden de yoğun katılımın beklendiği mitingde vergi adaletsizliği, sendikal baskılar, işten çıkarmalar ve sürgünler, Kamu Çerçeve Protokolü’ne ek protokol zam talebi, kayıt dışı istihdam, kapsam dışı kalanların kadroya alınması, örgütlenmenin önündeki engeller ve iş kazaları başta olmak üzere çalışma hayatına ilişkin taleplerimizi dile getirilecek.