Sosyal Güvenlik

Konazol Şampuan SGK Karşılıyor Mu, Ödüyor Mu?

Bu içeriğimizde Konazal şampuanın faydalarından ve fiyatından bahsettik. İşte Konazal şampuana dair tüm merak edilenler…

Abone Ol

Konazal şampuan, içerisinde ketokonazol bulunduran medikal bir üründür. Birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılan bu ürün, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır. Konazol şampuanın etken maddesi, faydaları ve diğer özellikleri birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Konazol şampuan, saç derisinde meydana gelen kepeklenme sorunu da dahil olmak üzere birçok sorunun tedavisinde aktif olarak rol alır. Saçkıran gibi ciddi hastalıkların tedavilerini de destekleyen bu şampuanın saç köklerini beslediği bilinmektedir. Peki, Konazol şampuan nasıl kullanılır? Konazol şampuan ne işe yarar, yan etkileri var mı? Konazol şampuan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor mu? İşte konuya dair ayrıntılar…

KONAZOL ŞAMPUAN NE İŞE YARAR?

Aşırı kepeklenme ve yağlanma sorunlarına karşı kullanılan Konazol şampuan, yüzde 2 oranında ketokonazol maddesi içermektedir. Bu madde, saç derisinde gözlenen mantarları öldürmekte aynı zamanda yeni mantar oluşumunu da engellemektedir.

Konazol şampuanın ciddi faydaları olsa da bilinçsiz uygulamalar neticesinde istenmeyen yan etkilere de yol açabilir. Bu neden ile bu medikal ürünün hekim reçetesi olmadan satın alınması tavsiye edilmemektedir.

KONAZOL ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR?

Ketokonazol içerdiği için son derece dikkatli kullanılması gereken Konazol şampuan, aksi takdirde geri dönüşü olmayan sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Ayrıca hekimin tavsiye ettiği süre dahilinde kullanılması gereken bu ürün, aşırı kullanımda ciltte; kızarıklık, kaşıntı, kabarıklık ve döküntü gibi yan etkilerin gözlenmesine sebep olabilir.

Konazol şampuan kullanımı şu şekilde olmalıdır:

  • Şampuan uygulanmadan önce saç derisi bol su ile ıslatılmalıdır.
  • Saç derisi ıslatıldıktan sonra az miktarda şampuan masaj yolu ile saç derisine uygulanmalıdır.
  • Şampuan saç derisi üzerinde 1- 2 dakika kadar bekletilmelidir.
  • Bekleme süresinin ardından saç derisi bol su ile durulanmalıdır.

Yukarıda uygulama aşamaları sıralanmış olan Konazol şampuan en fazla 15 gün boyunca üst üste uygulanmalıdır. Sonrasında ise şampuan kullanımına ara verilmelidir. Şampuan ara verilen kullanım süresi de dahil olmak üzere 2 aydan fazla kullanılmamalıdır.

KONAZOL ŞAMPUANIN FAYDALARI NELERDİR?

Doğru ve düzenli Konazol şampuan kullanımının öne çıkan faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Aşırı kepeklenme ve yağlanma problemleri sona erer.
  • Mantar problemi kısa süre içerisinde ortadan kalkar.
  • Saç dökülmesi yavaşlar, zaman içerisinde durur.
  • Saç diplerinde meydana gelen kırılmaların önüne geçer. Saç tellerini güçlendirir.
  • Saç derisinde meydana gelen kaşıntı hissi yok olur.
  • Saç derisinde gözlenen kabuklanma sorunu ortadan kalkar.
  • Saçkıran hastalığının tedavisi desteklenir.

KONAZOL ŞAMPUAN KAÇ LİRA? 2024

Konazol şampuan yalnızca eczanelerde satışa sunulan bir medikal üründür. Bazı alışveriş platformlarında da sık sık karşılaşılan bu şampuanın, mutlaka eczanelerden satın alınması tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde arzu edilmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalınabilir.

Ketoral şampuan reçetesiz de satın alınabilen bir üründür. Saç derisi ile problem yaşayan kişiler tarafından sık sık tercih edilen bu ürünün Haziran 2024 tarihi itibari ile güncel satış fiyatı 92,01 TL olarak belirlenmiştir. Ürün 100 ml’dir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KONAZOL ŞAMPUANI KARŞILIYOR MU?

Konazol şampuan reçetesiz olarak da satıldığı için birçok kişi bu ürünün Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmadığını düşünmektedir. Ancak işin aslı öyle değildir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenlenmiş olan güncel ödeme listesinde, Konazol şampuan da bulunmaktadır. Sigortalılar hekimlerinin reçete etmeleri halinde Konazol şampuanı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun desteği ile satın alabilmektelerdir.