Sosyal Güvenlik

Madecassol SGK Karşılıyor Mu, Ödüyor Mu?

Bu içeriğimizde; ‘Madecassol’ isimli kremden bahsettik. İşte kremin kullanım amacına, içeriğine ve diğer özelliklerine dair merak edilenler…

Abone Ol

Çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı bilinen ‘Madecassol’ isimli krem, arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Kremin özelliği, hangi hastalıklara karşı tedavi edici olduğu ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığı, birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Hekim kontrolünde kullanılması gereken Madecassol’un cilt üzerinde birçok olumu etkisi bulunmaktadır. Peki, Madecassol hangi hastalıkları iyileştirir? Madecassol kaç TL? İşte kreme dair tüm ayrıntılar…

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MADECASSOL KREMİ KARŞILIYOR MU?

Hem yüze hem de vücudun diğer alanlarına kullanılabilen Madecassol kremin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığı merak edilmektedir.

Her sene ödeme listesi düzenleyen Sosyal Güvenlik Kurumu, ilaç ve tıbbi cihaz tedavisine ihtiyaç duyan kişiler tarafından yakından takip edilmektedir. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel ödeme listesinde Madecassol’un yer alıp almadığı da merak edilmektedir.

Edinilen bilgilere göre Sosyal Güvenlik Kurumu Madecassol kremi, ödeme listesine dahil etmiştir. Yani sigortalı olan kişiler hekim tarafından reçetelendirilmiş olan Madecassol kremi kamu kurumunun desteği ile satın alabilmektelerdir.

MADECASSOL KREM HANGİ DOKTOR TARAFINDAN REÇETE EDİLEBİLİR?

Kullanım alanı bir hayli geniş olan Madecassol kremi, cildiye uzmanlarının yanı sıra aile hekimleri tarafından da reçete edilebilmektedir.

MADECASSOL KREM NE İŞE YARAR?

İçerik bakımından bir hayli güçlü olan Madecassol krem hem yüze hem de vücudun diğer alanlarına sürülebilir. Farklı kremler ile karıştırılarak da kullanılabilen bu krem, tek başına da oldukça etkilidir.

Madecassol kreminin etken maddesi ‘centella asiatica’ isimli maddedir. Bu madde hücre onarımını desteklemek ile birlikte cilt bariyerini de güçlendirir. Deri ülseri, yanık, sünnet yırtıkları, yatak yaraları, cerrahi uygulamalar sonrasında gözlenen yaralar ve radyasyon tedavisinden kaynaklanan tahribatlar için Madecassol krem kullanılabilir.

MADECASSOL KREM TÜM YÜZE UYGULANABİLİR Mİ?

Madecassol krem son derece kuvvetli bir kremdir. Bu neden ile kremin hekim kontrolünde kullanılması tavsiye edilmektedir. Yatak yaralarından operasyon sonrası dikiş izlerine kadar pek çok cilt sorununun tedavisini destekleyen bu krem, ayrıca sivilce tedavisinde de önemli sonuçların gözlenmesine yardımcı olmaktadır.

Madecassol kremin uygulanış biçimi, bölgeden bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Eğer krem yanık ve yaralar için kullanılacak ise ilgili bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Günlük bakım amacı ile de kullanılabilen bu kremin cildin tamamına uygulanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Küçük çocuklar, bebekler, hamileler ve emziren kadınlar ise Madecassol kremi kullanmadan önce mutlaka uzman bir hekime konu ile ilgili olarak danışmalıdır.

MADECASSOL KREMİN FİYATI NE KADAR? 2024

Günümüzde kozmetik ürünlerinin birçoğunun içeriğinde de bulunan bir etken maddeye sahip olan Madecassol krem, eczanelerde satıldığı için birçok kişinin güvenini kazanmıştır. Alışveriş platformları üzerinden satışa sunulan kozmetik ürünlerini satın almaktansa doktorla tarafından reçete edilen bir ürünü satın almayı tercih eden birçok kişi, Madecassol kremin güncel satış fiyatını merak etmektedir.

İlaç fiyatları her sene çok çeşitli faktörlere bağlı olarak güncellenmektedir. Son olarak bu yıl güncellenen ilaç fiyatlarından Madecassol krem de etkilenmiştir.

40 gr’lık tüpler halinde satışa sunulan Madecassol kremin, 2024 yılı için belirlenmiş olan güncel satış fiyatı 206,71 TL’dir. Cilt için geliştirilmiş olan birçok kozmetik ürününe göre çok daha uygun fiyatlı olan bu medikal ürün, 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde etkilerini hissettirmektedir.