İş Fırsatları

Mavi İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Mavi iş başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Mavi iş başvuru şartları neler? İşte Mavi’nin istihdam fırsatlarına dair ayrıntılar…

Abone Ol

Ülkemizin en çok tercih edilen giyim markaları arasında yer alan Mavi, 1991 yılında kurulmuştur. 2017 yılında halka açılan firma, Türkiye, Amerika, Almanya, Kanada, Avustralya ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu 34 ülkede aktif olarak faaliyet göstermektedir.

Kuruluşunun üzerinden 30 yıl geçmiş olmasına rağmen büyüme hedeflerini gerçekleştirme yolunda sağlam adımlar ile ilerlemeye devam eden Mavi, özellikle jean ürünleri ile dikkat çekmektedir. Ürünlerinin yüksek kaliteleri sayesinde uzun süreli kullanımı garanti eden firma, bu sayede tüketici bütçesine de katkıda bulunmaktadır.

Mavi’nin ürün yelpazesi tüketicilerin dikkatlerini çekmeye devam ederken firma şu süreçte iş arayışı içerisinde olan pek çok kişi tarafından da yakın takip altına alındı. Güçlü bir markanın güvencesi altında mağazacılık sektörüne giriş yapmanın yollarını arayan pek çok kişi, Mavi’nin iş ilanlarını görüntülemek üzere sorgulamalara başladı. Peki, Mavi iş ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılır? Mavi’de kimler, hangi şartlar çerçevesinde çalışabilir? İşte konuya dair ayrıntılar…

MAVİ PERSONEL ALIMI İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Resmi web sitesinden elde edilen bilgilere göre Mavi ülkemizde 6 bin 201 kişiyi istihdam etmektedir. 976 merkezi, 5 bin 225 mağazası olan firmada 3 bin 747 kadın 2 bin 454 erkek çalışan bulunmaktadır. Çalışanların yaş ortalaması ise 26 olarak hesaplanmıştır.

Mavi’de yöneticiler en iyi işveren olma gayreti içerisindelerken çalışanlar ise görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmek adına uğraş vermektelerdir. Günden güne hizmet kapsamını genişletmeye devam eden firma, bu doğrultuda personel kadrosunu da genişletmektedir.

Mavi’de çalışmak isteyenler için firma düzenli olarak personel alımı ilanları yayınlamaktadır. İlanlar hem merkezlerde hem de mağazalarda personel kadrolarını oluşturmak amacı ile yayınlanmaktadır.

Mavi’nin personel alımı ilanları çoğunlukla firmanın resmi web sitesinde yer alan kariyer ekranı aracılığı ile duyurulmaktadır. Yanı sıra popüler kariyer platformları aracılığı ile de Mavi’nin iş ilanlarının yayınlandığı bilinmektedir.

Mavi’nin personel alımı ilanlarına firmanın web sitesi ve ilgili kariyer platformları üzerinden online olarak başvuru yapılabilmektedir. Yanı sıra mağaza özelinde yayınlanmış ilanlar için direkt olarak mağazaya da başvuru yapılabilmektedir. Yapılan başvurular Mavi yönetimi tarafından kısa süre içerisinde değerlendirilip başvuru sahibine yetkili kişiler tarafından dönüş yapılmaktadır.

MAVİ İŞE ALIM SÜRECİ

Mavi’de merkez ofis ve mağaza kapsamında işe alım süreçleri belirli modeller çerçevesinde yürütülmektedir. Yetkinlik modeli doğrultusunda adayların marka kültürü ve rol için uygunluğu, bilgi ve becerileri değerlendirilmektedir. Bunun yanı sıra kişilik envanteri ve fonksiyon bazında sayısal ve sözel testlerin uygulandığı da bilinmektedir. Tüm aşamaları başarılı bir şekilde tamamlayanlar Mavi’nin personel kadrosuna dahil olabilmektelerdir.

MAVİ’DE PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Mavi’de personel maaşları, istihdamın gerçekleştirilmiş olduğu pozisyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yanı sıra çalışanın mağazacılık deneyimi, eğitimi ve kişisel özellikleri de maaşın belirlenmesinde rol oynamaktadır. Bu neden ile Mavi personel maaşları ile ilgili olarak net bir rakam verilmesi mümkün değildir.

MAVİ’DE STAJ İMKANI VAR MI?

Birçok kişi tarafından bilinmiyor olsa da Mavi, öğrencilere firma bünyesinde staj yapma imkanı tanımaktadır. Zorunlu staj programı kapsamında 2’nci, 3’üncü ya da 4’üncü sınıf öğrencileri bölümlerin ihtiyaçlarına bağlı olarak kış ya da yaz aylarında tam zamanlı olarak firma bünyesinde çalışabilmektelerdir.

Mavi’nin yaz dönemi staj programı haziran- eylül ayları arasında, kış dönemi staj programı ise eylül ayı sonrasında en az 20 gün olacak şekilde yürütülmektedir. Staj başvuruları ise mayıs ve eylül ayları arasında firmanın resmi web sitesi ve Kariyer.net platformu üzerinden yapılabilmektedir.