Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti

Üye olduğu sendika, BİRTEK-SEN’in açıklamasına katılan ve açıklamayı sosyal medyadan paylaşan BİRTEK-SEN üyesi Merinos İşçisi Serdar Cengiz “küçülmeye gidildiği, işçi kadrosunu azalttıkları” bahanesiyle işten atılmıştı.

İşinden olan Serdar Cengiz’in Merinos fabrikası önünde başlattığı eyleme devam ediyor. Evrensel Gazetesi'ne konuşan Cengiz, "Yemek saatinde yemekhanede yemek yerken ustabaşıların benden bahsettiklerini duydum. ‘Sendikanın eylemine katılmış, paylaşım yapmış’ gibi şeyler söylüyorlardı. Daha sonra dokuma şefi ve makinistin beni çağırdığını duyunca artık tam emin oldum. Şef, işlerin düşük olduğunu ve işçi eksiltmeye gittiklerini söyledi. Kod 4 ile işten atıldığımı, ihbar ve kıdem tazminatı alabileceğimi ayrıca işsizlik maaşından da yararlanabileceğimi belirtti. İşten neden atıldığımı sorduğumda ise kadro düzenlemesi cevabını aldım" diye konuştu.

Firma, küçülmeye gittiğini söyledi fakat o her gün fabrika önünde iş başvurusuna gelenleri izliyor... Cengiz, konuya ilişkin, "Eksilmeye gidiyorlarmış, açıktan beyan edemiyorlar tabii sendikalı işçileri eksiltiyoruz diye. İşime iade edilene kadar mücadele etmeye devam edeceğim. İçerideki arkadaşlarıma da söylüyorum; korkmayın, sendikanıza ve birliğinize sahip çıkın. Güçlü olan bizleriz. Biziz o milyarlarca serveti kazandıranlar, en azından hangi sendikaya ve hangi eyleme katılacağımıza da biz karar verelim bir zahmet” dedi.