1964 yılında Almanya’da kurulmuş olan Metro Market, 1990 yılında Türkiye pazarına dahil olmuştur. Günümüzde ülkemizin dört bir yanında şubeleri bulunan zincir market, sektörün en çok tercih edilen isimleri arasında yer almaktadır.

Geniş ürün yelpazesi sayesinde hem bireysel tüketiciler hem de esnaflar tarafından sık sık ziyaret edilen Metro Market, hizmetlerinin yanı sıra kariyer fırsatları ile de dikkat çekmektedir. Çalışanlarının yeteneklerini geliştirmelerine ve alanlarında yükselmelerine imkan tanıyan zincir market, iş arayışı içerisinde olan birçok kişi tarafından yakından takip edilmektedir.

Perakende sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen kişilerin bir numaralı tercihleri arasında yer alan Metro Market, sık sık personel alımları gerçekleştirmektedir. Peki, dev zincir markette kimler, hangi şartlar çerçevesinde çalışabilir? Metro Market’in iş ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılabilir? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Metro Market Iş Başvurusu

Harran Üniversitesi 21 Öğretim Üyesi alacağını Harran Üniversitesi 21 Öğretim Üyesi alacağını

METRO MARKET İŞ İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Metro Market günümüzün büyüyen zincir marketleri arasında yerini korumaya devam ederken bu doğrultuda personel kadrosunu da genişletmeyi sürdürmektedir. Müşterilerine kaliteli ve kesintisiz bir hizmet sunabilmek adına sık sık iş ilanları yayınlayan zincir market, iş arayışı içerisinde olan kişiler tarafından da yakından takip edilmektedir.

Metro Market personel alımı ilanları genellikle firmanın resmi web sitesi aracılığı ile yayınlanmaktadır. Yanı sıra bazı kariyer platformlarında da Metro Market’in iş ilanlarına rastlamak mümkündür.

Metro Market’in personel alımı ilanlarına, ilanının yayınlanmış olduğu platform üzerinden online olarak başvuru yapılabilmektedir. Firmanın mağaza özelinde açmış olduğu personel alımı ilanları için ise doğrudan ilgili mağazaya başvuru yapılabilmektedir. Başvuruları olumlu değerlendirilmiş olan adaylar kısa süre içerisinde yüz yüze görüşmeye davet edilmektelerdir.

METRO PARKEN İŞ POZİSYONLARI

Perakende sektöründe kariyer yapmayı hedefleyip sektöre güçlü bir markanın güvencesi altında giriş yapmak isteyenler için Metro Market’in iş ilanları büyük önem arz etmektedir. Market bünyesinde çalışmak isteyenler, hangi pozisyonlar için iş ilanlarının yayınlandığını merak etmektelerdir.

Metro Market sık sık iş ilanları yayınlamaktadır. Söz konusu ilanlara bakıldığında firmanın genel olarak; satış danışmanlarına, kasiyerlere, stokçulara, departman sorumlularına ve mağaza müdürlerine ihtiyaç duyduğu görülmektedir.

METRO MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI

Metro Market çalışanlarına adil ve motive edici bir çalışma ortamı sunmanın gayreti içerisindedir. Çalışanlarının iş hayatları ile özel hayatları arasında bir dengenin olmasını da ilke edinen market yönetimi, bu kapsamda çeşitli yan haklar ile çalışanlarını desteklemektedir.

Metro Market’te çalışma sistemi vardiya üzerine kurulmuştur. Çalışanların pozisyonlarına bağlı olarak haftada bir ya da iki gün olacak şekilde tatil yapma hakları bulunmaktadır. Maaşlarının yanı sıra sağlık sigortası, yemek imkanı, prim ve ikramiye gibi avantajlardan da yararlanan Metro Market çalışanları, kariyerlerinde ilerleyebilmeleri adına dönem dönem çeşitli eğitimlere tabi tutulmaktalardır.

METRO MARKET PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Metro Market’in istihdam fırsatları ile ilgili olarak en çok merak edilen konu başlıkları arasında market yönetiminin personeller için belirlemiş olduğu maaşlar gelmektedir. Metro Market’in maaş uygulaması arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır.

Hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde şubeleri bulunan Metro Market, çalışanlarını asgari ücretin üzerinde maaşlar karşılığında çalıştırmaktadır. Çalışan memnuniyeti doğrultusunda müşteri memnuniyetinin artırılabileceğinin bilincinde olan firma, her pozisyon için farklı maaş aralıkları belirlemiştir. Çalışanların maaşları pozisyonlarının yanı sıra deneyimlerine, eğitimlerine ve diğer kişisel özelliklerine göre de değişiklik göstermektedir.