1980 yılında kurulan Öz Ağaç-İş Sendikası, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı bir işçi sendikasıdır. Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu olan Öz Ağaç-İş Sendikasının Genel Merkezi Ankara'dadır. 

Ağaç, Kağıt, Mobilya ve Sunta iş kolunun en büyük işçi topluluğu olan Öz Ağaç-İş Sendikası bünyesinde, Türkiye genelinde 13 bine yakın üyesi mevcuttur. Öz Ağaç-İş sendikası ulusal faaliyetlerin yanı sıra uluslararası alanda da faaliyet göstermektedir. Sendika aynı zamanda Avrupa İnşaat ve Ağaç İşçileri Federasyonu (EFBWW/FETBB), Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) üyesidir.

Alfa Dizayn çalışanları sendikalı oldu! Alfa Dizayn çalışanları sendikalı oldu!

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu'dur. Dolu, meslek hayatında Memursen Konfederasyonuna bağlı TOÇ BİR SEN, Ankara Servis İşletmecileri Odası ve çok sayıda oda ve esnaf kredi ve kefalet kuruluşu, gönüllü olarak Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Görme Engelliler Federasyonu ile Öz Toprak İş Sendikası, Öz Ağaç İş Sendikası gibi çok sayıda kamu kurum/kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve ticari şirkete avukat olarak danışmanlık yapmıştır. Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Toprak iş sendikasının kurucusu ve bir dönem başkan yardımcılığını üstlenmiştir. Yine çeşitli özel eğitim kurum ve kuruluşlarında 14 yıl hukuk eğitimi ve dersleri vermiştir.

Tuncay Dolu, 2007-2015 yılları arası Hukuk müşavirliğini yürüttüğü Öz Ağaç İş Sendikasına Eylül 2015’de Genel Başkan Vekili olarak seçilmiş, 2019 yılındaki Olağan Genel Kurulda da Genel Başkan olarak seçilmiştir. 

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika yönetim kurulunda Genel Başkan Yardımcıları; Mert Doğan Bozkır, Emin Hayta, Şaban Demir, Seyhan Sarıgüzel'den oluşuyor.

Ağaç ve Kağıt iş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası'nın güncel üye sayısına bakıldığında iş kolunda en fazla üye sayısına sahip sendika olarak görülür. Söz konusu sendikanın 2024 temmuz ayı istatistiklerine göre üye sayısı, 12 bin 635'dir.