Gündemden hiç düşmeyen 'Ne zaman emekli olmalıyım' sorusuna ilişkin pek çok yanıt veriliyor. Emekliliği gelen çalışanların emeklilik başvurusunu 2025 yılına bırakması halinde daha düşük emekli aylığı alacağına yönelik söylentiler gündemde.

Alanında uzman pek çok isim, bu söylentilerin doğru olduğunu, emeklilik günü gelen vatandaşların 2025 yılına istinaden 2024 yılında emeklilik başvurusunda bulunmalarının onlar için daha avantajlı bir durum olduğunu belirtiyor. Konuya ilişkin Hak-İş Konfederasyon'una bağlı Öz Çelik-İş Sendikası'ndan da açıklama geldi. Üyelerini emeklilik konusunda uyaran Öz Çelik-İş Sendikası da, emeklilik günü gelen vatandaşların 2025 yılını beklemeden yıl sonuna kadar başvurularını tamamlaması yönünde çağrıda bulundu. 

Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Değerli üyelerimiz 2024 yılı sonuna kadar emekliliğini hak eden üyelerimizin emekli aylığı bağlanma oranlarında enflasyonun etkili olması ve 2025 yılında düşme eğilimi göstermeye devam edeceğinden dolayı en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar emekliliklerine müracaat etmeleri aksi halde 2025 yılına sarkması durumunda tahmini verilere göre %30-35 arası düşük maaş bağlanması ihtimali ile karşılaşabileceklerdir farklı bir gelişme olması halinde 31 Aralık 2024 tarihine kadar siz değerli üyelerimize bilgilendirme yapılacaktır" ifadeleri yer aldı.

Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı! Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı!

Image