Çalışanlarının haklarını ve refahını artırmayı hedefleyen sözleşme, 1 Mart 2024 – 29 Şubat 2026 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde 2 yıl süreyle yürürlükte kalacak.

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Sendika yaptığı açıklamada, sözleşmede çalışanların haklarını ve refahını artıracak önemli maddelerin bulunduğunu belirtti. Sendika sözleşmenin, çalışanların haklarının korunması ve geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ve bu anlamda sözleşmenin diğer işyerleri için de örnek teşkil etmesi gerektiğini bildirdi.

Çalışanların haklarını ve refahını artıracak önemli maddelerin yer aldığı sözleşmede, ücret artışları, sosyal yardımlar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve iş güvencesinin sağlanması gibi konular bulunuyor.

Hançeroğlu: "Sendikal Mücadelemizin Başarısı"

Sözleşmenin imzalanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, bu başarının sendikal mücadelemizin bir ürünü olduğunu vurguladı. Hançeroğlu, "Çalışma barışının sağlanmasına ve işyerinde verimliliğin artmasına önemli oranda katkıda bulunacak bu toplu iş sözleşmesi, İstanbul Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında önemli ölçüde iyileştirmeler içermektedir. Bu sözleşme, sadece ekonomik kazanımlar değil, aynı zamanda sosyal haklar açısından da çalışanlarımız için büyük bir adım anlamına geliyor. Sendikamız, çalışanların haklarını savunma ve geliştirme yolunda kararlılıkla çalışmaya devam edecektir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.