Öz Orman-İş Sendikası ile Tarım-İş Sendikası’nın üye sayısı düştü! Öz Orman-İş Sendikası ile Tarım-İş Sendikası’nın üye sayısı düştü!

Öz Orman-İş'e 2008'de iltihak eden Tarım Orman-İş Sendikası, 22 Temmuz 2003 tarihinde, 1 No'lu işkolunda çalışan 7 işçi tarafından bağımsız bir sendika olarak Ankara'da kuruldu. 26 Eylül 2003'teki Birinci Olağan Genel Kurulunda, Hak-İş Konfederasyonu'na üye olma kararı aldı.Üyelik talebi Hak-İş tarafından kabul edildi.

Hak-İş'e katılımın ardından teşkilatlanma çalışmalarını hızla yürüten Tarım Orman-İş, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 217 işletme, 81 Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Bakanlığa bağlı işletme ve işyerlerinde toplu iş sözleşmesi için gerekli olan yetki çoğunluğuna ulaşarak, 3 Eylül 2004'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yetki talebinde bulundu. 16 Eylül 2004 itibarıyla Çalışma Bakanlığı, ilgili işyerlerinde yetkili sendikanın Tarım Orman-İş olduğunu belirledi.  Öz Orman-İş, 2012 yılında TİGEM işletmelerinde çalışan 2.500 dolayındaki tarım emekçisini de bünyesine kattı. TİGEM çalışanlarının Birinci Dönem Toplu İş Sözleşmesi 25 Ağustos 2014 tarihinde, İkinci Dönem Toplu İş Sözleşmesi de 10 Temmuz 2015'te imzalandı.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Öz Orman-İş, Dördüncü Olağan Genel Kurulunu 25 Nisan 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdi. Genel Kurulda yapılan seçimlerde, Settar Aslan Genel Başkan, Ali Bilgin Genel Sekreter, Halil Turan Genel Mali Sekreter, Zeki Sungur Kızılkaya Genel Teşkilat Sekreteri ve Ramazan Gün Genel Eğitim Sekreteri olarak seçildi.

SENDİKA GÜNCEL ÜYE SAYISI NEDİR?

Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan güncel sendika üye sayılarına göre, Hak-İş Konfederasyon'una bağlı Öz Orman-İş Sendikası'nın güncel üye sayısı 25 bin 120'dir. Avcılık,Balıkçılık, Tarım ve Ormancılık iş kolundaki sendikalar arasında en çok üyeye sahip sendika konumundadır.