Öz Sağlık- İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanlığı 1'inci Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Seçim sonucunda yeni Şube Başkanı Adil Sarı oldu. Şube Yönetiminde ise Alaattin Özkan ve Çiğdem Turhan isimleri yer aldı.

Kurula Video Konferans yöntemiyle katılan Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, sendikalarına 10 yılda 100 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve şu anda Türkiye’nin en büyük 3'üncü İşçi sendikası olarak çalışmalara devam ettiklerini belirtti. 

Zamlı maaşı beğenmeyen çalışanın açtığı dava sonuçlandı! Zamlı maaşı beğenmeyen çalışanın açtığı dava sonuçlandı!

'Yetkili Sendikanın Sorumluluğu Bunun İçin Var' 

Konuşmasında, hızla çözülmesi gereken konulardan bahseden Sert, öncelikli olarak tayin sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek, "Görev tanımlarımızın olmayışından kaynaklı sıkıntılarımız var. Uluslararası sözleşmelere uymayan ev tipi çalışma diye bir çalışma biçimimiz ve getirdiği sorunlar var. Güvenlik görevlisi olarak çalışan üyelerimizin, Ambulans şoförü görevi yapan işçilerimizin, Devletin emanet ettiği yaşlımıza, çocuklarımıza, engellilerimize bakan bakım personelimizin sorunları var. Hayat pahalılığı, artan enflasyon karşısında düşen alım gücümüz var ve tüm bunlara karşı her türlü tedbire rağmen yetersiz kalan sözleşmelerimiz var. Bunların hepsi bizim için bir numaralı sorun Hepsinin önceliği aynı Hiçbirisini geri plana atamayız. Biz de zaten bunun için varız. Öz Sağlık İş Sendikamız, bizler, yöneticilerimiz, şube yönetimlerimiz, teşkilatımız bunun için var. yetkili sendikanın sorumluluğu bunun için var. Nasıl ki sizler bize güvenip bizimle dava arkadaşlığı yapıyorsunuz, bizimle yol yürüyorsunuz, bu sorunları çözmek de bizlerin görevi" dedi.

'Ek Protokoller İmzaladık'

Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ücretlerde yaşanan erozyonu önlemek için ek protokoller imzaladıklarını ifade eden Sert, "İlk defa, yürürlükte olan bir sözleşmenin ücret zammını öne çekme başarısı gösteren sendika Öz Sağlık-İş oldu. Biz bunun derdi ile dertlendik, gittik çalıştık, çabaladık, anlattık, izah ettik. Diğer sendikalar bizi izlediler. Talep bile etmediler Ama biz bu sorunu çözüp protokol imzalayınca her başarının sahibinin Çok olması gibi, bunu da sahiplenmeye çalışanlar oldu. Sıkıntı yok, sahiplensinler İşçi zaten görüyor, işçi zaten biliyor. Gereksiz kalabalığı da görüyor, emekçinin derdini, sıkıntısını kendi derdi gibi görenleri de biliyor. Ellerini ovuşturup ayağımızın sekmesi için dua edenleri de görüyor. Sendikal başarılarını bizim muhtemel başarısızlıklarımıza endeksleyip, sevinmeye hazırlananları da görüyor" diye konuştu.

'Mücadelemizi Sürdüreceğiz'

Göreve seçilen Eskişehir Şube Başkanı Adil Sarı ise,  “Bugün burada Öz Sağlık-İş Sendikası Eskişehir Şubemizin yeni dönemine adım atmanın heyecanı ve onurunu yaşıyorum. Öncelikle, bana gösterdiğiniz güven ve destek için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir, emeğin ve alin terinin kıymetinin bilindiği, işçi hareketlerinin güçlü olduğu bir şehirdir. İşçi arkadaşlarımızın emeklerine ve haklarına sahip çıkmak en büyük hedefim olacaktır. Sendikamızın gücünü ve birliğini koruyarak, daha adil, daha güvenli, daha şeffaf bir çalışma ortamı yaratmak için çaba göstereceğim. Öz Sağlık-İş Sendikası olarak, üyelerimizin karşılaştığı her türlü zorluğun farkındayız. Pandemi sürecinde hem sağlık çalışanlarımızın hem de sosyal hizmet çalışanlarımızın göstermiş olduğu mücadele ve fedakarlıklar hepimizin malumudur. Sendikamız Genel Başkanı Sayın Devlet Sert ve yönetiminin önderliğinde Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanların emeğinin karşılığını tam anlamıyla alması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.