Petrol-İş Sendikası

Petrol-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?

Petrol-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir? Sendikanın güncel üye sayısı nedir? Sendika hakkında merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

Abone Ol

Petrol-İş, 1947'de çıkarılan Sendikalar Yasası'ndan hemen sonra, "İstanbul Akaryakıt İşçileri Sendikası" adı ile 6 Eylül 1950'de İstanbul Valiliği'ne, İstanbul'un Beykoz ilçesinden 23 petrol işçisinin kurucu üye olarak başvurusu ile kuruldu.

Petrol,Kimya, Lastik, Plastik ve İlaç iş kolunda faaliyet gösteren Türk-İş'e bağlı Petrol-İş Sendikası, 2024 yılında da bulunduğu iş kolunda en çok üyeye sahip sendika olmayı başardı. Sendikanın güncel üye sayısı 49 in 924'dür. 

PETROL-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz'dür. Akyüz, Petrol-İş Sendikasının 28. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan Yönetim Kurulu seçimlerinde sendikanın Genel Başkanlığına seçildi. 2023 yılında yapılan 29. Olağan Genel Kurul'da da yeniden Genel Başkanlık görevine seçildi.

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Yönetim Kurulunda ise, Genel Sekreter Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya,Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar yer alıyor.