1941 yılında hizmet vermeye başlayan Petrol Ofisi, alanının en iyilerinden biri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Petrol ve petrol ürünleri üzerine kurulmuş anonim bir şirket olan firma, birçok araç sahibinin bir numaralı tercihleri arasına yer almaktadır.
Petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin çok çeşitli noktalarına o ürünleri ulaştırmak amacı ile kurulmuş olan Petrol Ofisi, araç sahiplerinin yanı sıra girişimciler tarafından da yakından takip edilmektedir. Petrol Ofisi’nin bayilik verip vermediği oldukça merak edilmektedir. Peki, Petrol Ofisi bayiliği nasıl alınır? Petrol Ofisi bayilik başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya dair ayrıntılar…
Petrol Ofisi Bayilik Şartları Nelerdir?
Petrol Ofisi bayiliği şartları akaryakıt sektöründe var olmanın yollarını arayan birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Firmanın hangi şartlar çerçevesinde bayilik hizmeti sunduğunu öğrenmek isteyen pek çok girişimci, arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.
Petrol Ofisi bayiliği için seçilecek olan yerin en az bin 600 metrekarelik bir alana sahip olması gerekmektedir. Ayrıca arsanın en yakın bölünmüş ya da bölünmemiş yola 50 metrelik cephesi olması da gerekmektedir.
En yakın kavşağa 150 metrelik uzaklıkta bulunması istenilen Petrol Ofisi bayiliği için en az 5 yıllık kontrat yapılması istenmektedir. Yanı sıra diğer akaryakıt istasyonları ile şehirlerarası yollarda 10 km’lik mesafe zorunluluğu bulunan bayinin, finansal birikime sahip kişiler tarafından yönetilmeleri istenilmektedir. Ek olarak bayi adayının işletme sahibi olmasına engel olabilecek hukuki bir engelinin bulunmaması gerekmektedir.
Petrol Ofisi Bayilik Ücreti Ne Kadar?
Petrol Ofisi bayilik ücreti, sektörün en güçlü isimlerinden biri ile yola çıkmak isteyen girişimciler tarafından sık sık sorgulanmaktadır.
Petrol Ofisi’nin bayilik ücreti her yıl belirli faktörler çerçevesinde değişiklik göstermektedir. 2022 yılında 500 bin TL ila 1 milyon 200 bin TL aralığında değişen franchise bedelinin 2024 yılında ne kadar olduğu ise tam olarak bilinmemektedir.
Petrol Ofisi Franchise Nasıl Alınır?
Petrol Ofisi bayiliği almak için yapılması gerekenler, arama motorlarında aktif olarak sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır.
Petrol Ofisi bayiliği için öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz şartların sağlanıyor olması gerekmektedir. Sonrasında ise bayiliğe talip olan kişilerin firma yetkilileri ile doğrudan iletişim kurmaları gerekir.
Petrol Ofisi bayilik talebi, firmanın resmi web sitesinde yer alan iletişim formu üzerinden iletilebilmektedir. Formun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasının ardından yetkililer değerlendirmelerde bulunacak ve sonuç olumlu olur ise aday ile görüşeceklerdir.
Petrol Ofisi Kaç Tane Bayisi Var?
Petrol Ofisi bayi sayısı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Güncel verilere göre firmanın bin 700’ü aşkın istasyonu bulunmaktadır. 9 akaryakıt ve 3 LPG terminali bulunan firmanın yanı zamanda 20 havaalanı ikmal ünitesi ve 1 madeni yağ fabrikası da bulunmaktadır.
Petrol Ofisi Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?
Petrol Ofisi müşteri hizmetleri iletişim numarası hem firmanın şubelerinden hizmet alan araç sahipleri hem de firmadan bayilik talep etmek isteyen girişimciler tarafından merak edilmektedir.
Petrol Ofisi’nin aktif olarak kullanmaya devam ettiği müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘0555 675 55 55’ şeklindedir. Ayrıca firmaya ‘0 800 211 02 29’ numaralı hat aracılığı ile de ulaşmak mümkündür.
Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü iletişim numarası ‘0216 275 30 00’ şeklindedir. Hem araç sahipleri hem de bayilik için bilgilendirilmeye ihtiyaç duyan girişimciler, bu numaralar üzerinden yetkililer ile iletişime geçebilmektelerdir.