1972 yılında kurulmuş olan Rossmann, bir Alman markasıdır. Avrupa ülkelerinin yanı sıra ülkemizde de hizmet veren firma kişisel bakım sektörünün en çok tercih edilenleri arasında yer almaktadır. İlk kurulduğu yıllarda yalnızca kişisel bakım ürünlerinin satışlarını yapan Rossmann, günümüzde sağlık ürünleri ve gıda takviyeleri gibi pek çok ürün kategorisine yönelik satış hizmeti gerçekleştirmektedir.

Rossmann’ın kaliteli ürünleri tüketicilerin yoğun talebi ile karşılaşırken firma iş arayışı içerisinde olan birçok kişi tarafından da yakından takip ediliyor. Böylesine köklü bir firmanın personel kadrosuna dahil olmanın yollarını arayan pek çok kişi, arama motorları üzerinden Rossmann iş ilanlarına ilişkin sorgulamalar gerçekleştiriyor.

TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak

Müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek ve markasını daha da güçlendirebilmek adına işe alım süreçlerini titizlik ile yöneten Rossmann yetkilileri, sık sık iş ilanları paylaşıyor. Peki, Rossmann’da kimler çalışabilir? Rossmann personel maaşları ne kadar? İşte konuya dair ayrıntılar…

Rossmann Iş Başvurusu 2

ROSSMANN İŞ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Rossmann’da çalışmak isteyen birçok kişi firmanın iş ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini merak etmektedir.

Rossmann personel alımı ilanları çoğunluk ile firmanın resmi web sitesi üzerinden yayınlanıyor olsa da bazı popüler kariyer platformlarında da firmanın personel alımı ilanlarına rastlamak mümkündür. Yayınlanan ilanlara ilgili platformlarda üyelik oluşturarak online ortamda başvuru yapılabilmektedir. Yanı sıra iş ilanının yayınlandığı mağazaya şahsen gidip başvuru formunu doldurarak da ön başvuru süreci tamamlanabilmektedir.

ROSSMANN İŞ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Rossmann kuruluşundan bu yana personel kadrosuna önem veren bir firmadır. Müşteri memnuniyetinin doğru personel kadrosundan geçtiğinin bilincinde olan Rossmann, çalışanlarının eğitimlerine ve sektörde elde ettikleri deneyimlere dikkat etmektedir. Yanı sıra Rossmann çalışanlarının; müşteri odaklı, iletişim becerileri yüksek, analitik düşünebilen, değişime ve gelişime açık, takım çalışmasına yatkın, yaratıcı ve girişimci gibi ek özelliklere de sahip olmaları istenmektedir.

ROSSMANN PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Rossmann gibi önemli bir firmada kariyer yapmanın yollarını arayan pek çok kişi firmanın personel maaşlarını öğrenmek üzere çeşitli sorgulamalarda bulunmaktadır.

Rossmann personel maaşları birçok kritere göre değişiklik göstermektedir. Eğitim seviyesi, deneyim, pozisyon ve diğer kişisel özellikler Rosmmann çalışanlarının farklı aralıklarda maaşlar almalarına aracılık etmektedir.

Rossmann çalışanlarının ücret ve haklarının korunmasına, geliştirilmesine, adil ve rekabetçi bir sistem çerçevesinde desteklenmesine önem gösteren bir firmadır. Çalışanlarının refah seviyelerini artırabilmek amacı ile birçok etkinlik planlayan firma, kademeler bazında ücretlendirme sistemini benimsemiştir.

Rossmann personel kadrosuna yemek kartı verilmektedir. Ayrıca lojistik merkezlerde catering hizmeti de bulunmaktadır. Özel hedefler başarılarını ödüllendirmeye özen gösteren firmada; yaş gününe özel Rossmann çekleri, evlilik hediyeleri, ramazan hediyeleri, bebek hediyeleri gibi imkanlar da bulunmaktadır.

ROSSMANN İŞ POZİSYONLARI

Rossmann’ın personel kadrosuna dahil olmak isteyen pek çok kişi firmada hangi pozisyonlar için alımların gerçekleştirildiğini merak etmektedir.

Rossmann’ın aktif olarak personel istihdam ettiği bazı bölümler ve o bölümlerin sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir:

  • İnsan kaynakları: Ücretlendirme, eğitim ve insan kaynaklarından sorumlu.
  • Satın alma: Kategori yönetiminden sorumlu.
  • Dış ticaret: Öz markalar ve kaliteden sorumlu.
  • Satış: Görsel düzenleme, pazarlama, e- ticaret, müşteri ilişkileri, mağazalar (satış) ve inşaat& proje başlıklarından sorumlu.
  • Lojistik
  • Tedarik zinciri
  • Finans: İdari işler, muhasebe ve iç satın almadan sorumlu.
  • Denetim
  • Emlak geliştirme

ROSSMANN’DA PERSONEL EĞİTİMİ

Çalışanlarının hem kişisel hem de firma bazında eğitimlerine önem gösteren Rossmann, eğitim birimi aracılığı ile pek çok konu başlığı altında eğitimler düzenlemektedir. Firmada çalışanlara yönelik; stratejik, teknik, ürün, oryantasyon, fonksiyonel ve yönetimsel alanlarda düzenli olarak eğitimlerin düzenlendiği bilinmektedir.