Samsun'un Terme ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yağış, Kumcağız, Karacaköy ve Kocaman mahallelerinde, fındık toplamak için Dolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelerek çadır kuran tarım işçilerini zor durumda bıraktı. İşçilerin çadırlarınu su basarken, jandarma ve belediye ekipleri, ihbar üzerine bölgeye sevk edildi.

Mevsimlik tarım işçisi Zekiye Gezici, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kocaman Mahallesi'ne fındık toplamak için Antep'ten ailesi ile geldiklerini belirterek, "Depremi yaşadık, burada da böyle bir mağduriyet yaşadık ve çadırlarımız su altında kaldı. Buraya fındık toplamak için geldik ancak çalışamadık. Çadırlarımızı, eşyalarımızı su bastı" dedi.

Barış Gezici, zor bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Çocuklarımızla birlikte burada mağdur duruma düştük. Yemek yapmayı planlıyorduk, ama çadırlarımız su içinde kaldı ve perişan olduk. Yaklaşık 15-20 gündür buradayız. Sadece iki ya da üç gün çalışabildik ve kazanç elde edemedik. Şu an ekmek alacak paramız bile yok, kalacak yerimiz de yok. Buradaki köylüler sağ olsun, bize yardımcı oldular. Geceyi bir şekilde atlattık, fakat eşyalarımız suda mahvoldu, elimizde hiçbir şey kalmadı" dedi.

Mahalle sakini Ömer Deniz ise kendi imkanlarıyla tarım işçilerine yardım etmeye çalıştığını ifade ederek, "Evimin önünden akan dere her yağmurda taşma yapıyor. Onlar da çadırlarını dere ağzına kurdukları için dün akşam dereden taşan su çadırlarının içine girdi. Hepsine yardımcı olmak istiyorum, ama ıslanacak eşyalarını evimin altındaki depoya koymalarına sadece bu şekilde yardımcı olabildim. Vatandaş olarak yaşadıkları mağduriyete elimden geldiğince destek olmaya çalıştım" şeklinde konuştu.

Zonguldaklılar bölgelerinde madenciliğe izin vermiyor Zonguldaklılar bölgelerinde madenciliğe izin vermiyor

Samsun'un Terme ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında Terme Çayı'nın debisi yükseldi. Özellikle gece saatlerinde yoğunlaşan yağışlar, küçük derelerle birlikte ilçe merkezinden geçen çayın debisini artırdı. Belediye ekipleri, vatandaşları olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, fırtınanın etkili olduğu bazı bölgelerde yola devrilen ağaçlar iş makineleriyle temizlendi.