Hükümet, İş Kanunu’nda bazı değişikliklere gitmeye hazırlanırken, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’den çalışanları yakından ilgilendiren önemli bir uyarı geldi.

Ali Tezel

Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti

ÇALIŞMA SAATİNİN DÜŞÜRÜLMESİ PASTANIN ÜSTÜNDEKİ KREMA! 

Esnek çalışma sistemi ve haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesinin pastanın üstündeki krema olduğunu, buradaki asıl niyetin başka olduğunun altını çizdi.

YENİ NESİL ÇALIŞMA İLE NE AMAÇLANIYOR?

İş Kanunu’nda yapılacak düzenleme ile haftalık çalışma saatinin 45 saatten, 40 saate düşürüleceğini dile getiren Tezel, bunun için İş Kanunu’nun değiştirilmesine gerek olmadığını dile getirdi. Ancak burada asıl amacın kıdem tazminatını ortadan kaldırmak olduğunun altını çizen Tezel, “Mehmet Şimşek, kıdem tazminatını işveren yük olarak görüyor, onun için işverenleri bu yükten kurtarmak istiyor” dedi.

Diğer yandan esnek çalışma sistemi ile de isteyen istediği kişiyi istediği saat çalıştırabileceği için asgari ücretin de ortadan kaldırılacağının altını çizdi.