SAHADER Başkanı Abdurrahman Aktürk, sağlık sektöründeki sorunlara ilişkin görüşlerini dile getirdi.  Aktürk, "Şu anda 51 ilde kamu sağlık tesislerinin yönetim kademesinde bulunan kişiler aynı zamanda o ildeki yetkili sendikanın yönetim kurullarında da görevli. Kamuya açık verilere göre, 51 ildeki yetkili sendika şube yönetim kurullarında yer alan 120 kişinin aynı zamanda kamu sağlık tesislerinde yöneticilik yaptığını tespit ettik," şeklinde konuştu.

Aktürk, bu durumun Sağlık Bakanlığı'nı ele geçirme stratejisi olduğunu belirterek, "Bu yapılanmanın her bir ilde birden fazla yönetici atama gücüne sahip olduğu açıkça ortada," dedi.

Aktürk, "Sözleşmeli yöneticilerin atamasında liyakat aranmadığı ve bu pozisyonların yetkili sendika tarafından ele geçirildiği açıktır. Yetkili sendika yönetim kurulunda bulunanlar, hem huzur hakkı hem de kamudan yüksek maaşla çifte kazanç elde ediyor. Bu nedenle toplu sözleşmede başarı umursanmıyor ve protesto edilmiyor," dedi.

SAĞLIK BAKANINA ÇAĞRI

Aktürk, "Sağlık emekçileri, yıllardır toplu sözleşmeyle oyalanırken yetkili sendikanın idari katta koltuk kapmaca yarışına girdiği ve derdinin emekçiler olmadığı kolayca anlaşılacaktır. Yeni atanan sağlık bakanını uyarıyoruz: Bu sendika kamu sağlık tesislerini gün geçtikçe ele geçirmeye devam ediyor. Mobbing ve baskının odağı olan bu sendikanın yönetici atamasına göz yumulmamalıdır," diyerek yeni sağlık bakanını bu konuda adım atmaya çağırdı.

Aile hekimlerinin ilaç yazma yetkisi genişletiliyor! Aile hekimlerinin ilaç yazma yetkisi genişletiliyor!