İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı

Yatağan Termik Santrali'nde 187 işçi işten çıkarıldı. İşçiler, işten atıldıklarını telefonla öğrendiklerini ve tazminatlarının 3 taksitte ödeneceğinin söylendiğini belirtti.

Muğla’da bulunan Yatağan Termik Santrali'nde işçi kıyımı yaşanıyor. Uzun süredir 500 kişinin işten çıkarılacağına yönelik söylemlerin dolaştığı Santral'de  bugün 187 kişi işsiz kaldı. Bereket Holding’e bağlı Yatağan Termik Santral'de çalışan 120’si santral işçisi, 67’si kömür sahası işçisinin işine son verildi.

İşten atıldıklarını aldıkları telefonla öğrenen işçilere, tazminatlarının da 3 taksitle ödeneceğini söylendi...Diğer işçilerin de işten atılma endişesi sürerken, haksızca işten çıkarılan santral işçileri, örgütlü oldukları sendikalardan destek istedi. 

ARABULUCULAR DEVREYE GİRDİ

İşlerinden olan santral çalışanları ile arabulucu avukatlar arasında görüşme gerçekleşti. Yatağan Gençlik Merkezi’nde yapılan görüşmelerde tazminatın taksitle ödenmesi konusu tartışmalara neden oldu. İşçilerin tazminatının 3 taksite bölünmesi halinde tazminatlarının faiziyle beraber ödenmesini istedi. işçiler arabulucu avukatların teklifini kabul etmeyerek salonun dışında beklemeye başladı.

Tes İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, bir ay önce işten çıkarmaların yaşanacağına yönelik iddialar üzerine Birgün Gazetesi'ne konuşmuştu. Erçelik, sendika olarak böyle bir duruma izin vermeyeceklerini, bu durumu asla kabul etmeyeceklerini söylemişti.