2025 yılında daha düşük emekli aylığı almamak için, 2024 yılında 2 bine yakın yetişmiş işçinin emekli olmasını beklediklerini dile getiren Gök, şeker sanayinde öğretici konumunda bulunan 2 bin işçinin birden emekli olmasının şeker fabrikalarına özelleştirmeden daha büyük bir darbe vuracağına işaret ederek, bu yanlışlığın biran önce düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi.
İSA GÖK MANAVGAT'TA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Manavgat Grand Şeker Hotel’de düzenlenen medya buluşmasında gazetecilerle bir araya geldi. Gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gök, emekli aylık hesaplamasındaki çarpıklıktan dolayı bu yıl üretim alanlarında yaşanacak yetişmiş, kalifiyeli personelin zorunlu olarak emekliliğe ayrılmasının şeker sanayine etkileri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.
ÖĞRETİCİ KONUMUNDAKİ ŞEKER İŞÇİSİ EMEKLİ AYLIĞI DÜŞMEMESİ İÇİN MECBUREN EMEKLİ OLACAK!
Bilindiği üzere, 2024 yılının ikinci yarısında emekliliği hak edenler eğer emeklilik başvurusunu 2025 yılına sarkıtırsa emekli aylıklarında önemli kayıplar yaşayacaklar. İşte bundan dolayı üretim alanlarında ciddi bir kalifiyeli işçinin emekli olması bekleniyor. Bu da özellikle stratejik önemi bulunan üretim alanlarına büyük darbe vuracak.
ŞEKER SANAYİNDE KALİFİYELİ İŞÇİNİN YÜZDE 35'İ ZORUNLU OLARAK EMEKLİYE AYRILACAK!
Bu durumdan olumsuz etkilenecek sanayi tesislerinin başında da şeker fabrikaları geliyor. Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şeker sanayinin kalifiyeli işçinin emekliliği ile ilgili acı tabloyu rakamları ile ortaya koydu.
İS GÖK: ŞEKER SANAYİ BÜYÜK YARA ALACAK!
Şeker fabrikalarından 2000’e yakın öğretici konumundaki arkadaşlarının emekli olacaklarını düşündüklerini vurgulayan Gök, “Şeker fabrikalarında üretimin bugüne kadar sürdürülebilirliği ile ilgili büyük emekleri olan bu arkadaşlarımızın emekliliği ile sektör büyük bir yara alacak” dedi.
Emekli aylıklarındaki çarpık hesaplama sisteminden dolayı şeker sanayinde emekli olması beklenen 2000 kalifiyeli işçinin, toplam çalışana oranı yüzde 35 seviyesinde olurken, bu veriler şeker fabrikalarında üretimin nasıl bir yara alacağını gözler önüne seriyor.
Şeker-İş Başkanı Gök, buradaki tehlikeyi ‘Bu yara özelleştirmenin verdiği yaradan daha büyük olacak” sözleri ile özetledi.