Şeker-İş Sendikası’nın yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşuyor? Şeker-İş Sendikası’nın yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşuyor?

EMEK HABER ÖZEL / Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında bir işçi yaşamını yitirdi, 6’sı ağır 30 kişi yaralandı. İşçiler, aileleri ve uzmanların aktardığı bilgilere göre, iş yerinde iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı, tehlike uyarılarına fabrika yönetiminin kulak tıkadığına işaret ediyor.

İŞÇİLER ÇOK İSTEMESİNE RAĞMEN PATRON SENDİKAYI İŞYERİNE SOKMADI!

Yaklaşık 600 çalışanın bulunduğu Oba Makarna’da işçilerin çok istemelerine rağmen sendikal haklarının patron tarafından engellendiği de ortaya çıktı. İşçilerin talebi üzerine işyerinde yaklaşık 2 yıldır örgütlenme mücadelesi veren Şeker-İş Sendikası, işverenin karşı duruşundan dolayı bir arpa boyu yol alamadı.

İŞÇİLERİN SENDİKAYA ÜYE OLDUĞUNU DUYAN PATRON GÖRÜLMEMİŞ BİR BASKI UYGULADI!

Örgütlenme mücadelesinin başında 100’e yakın işçi Şeker-İş Sendikasına üye olurken, Oba Makarna’nın sahibi Musa Özgüçlü’nün durumu fark etmesiyle birlikte işçiler üzerinde büyük bir baskı uygulanmaya başlandığı kaydediliyor. İşçilerin baskıyla telefonlarından e-devletlerine bakılırken, bütün çalışanlara gözdağı vermek için sendika üyesi işçilerin de çeşitli nedenlerle iş akitlerine son verildiği ifade ediliyor.

Çalışanların Anayasal hakkı olmasına rağmen işverenin katı tutumundan dolayı Şeker-İş Sendikası’nın Oba Makarna’da örgütlenememesi, yaşanan patlamayı daha manidar kılarken, işçi hakları konusunda Türkiye’nin bir adım ileri gidemediğini de bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.