Manisa Soma'da Fernas Grup'a ait maden işletmesinde sendikalaşan 7 işçinin işten çıkarılmasının ardından maden önünde 70 işçi direnişe başlattı.Düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı sendikalaşan işçilerin fabrika yönetimi üyeliklerini iptal etmeleri istedi, aksi takdirde "biz de farklı yöne gideriz" şeklinde işçileri tehdit etti.

Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı! Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı!

Madencilik'te çalışan bir işçi, işletmede mekanik bölüm müdürlüğü yapan Sabır Nasıroğlu ve bir şirket yöneticisinin kendisini sendika üyeliğini ve sendikal faaliyetlerini durdurmak için tehdit ettiğini belirterek tehdit esnasında alınan ses kaydında, Sabır Nasıroğlu işçiye sendikaya neden üye olduklarını soruyor ve "peyderpey düzeltmeler yapacaktık" diyerek işçiyi ikna etmeye çalışıyor.

Tehdit edilen işçi ise bölgedeki madenlerde ücretlerin düşük olduğunu, iş güvenliği sorunlarının bulunduğunu ve sendika mücadelesini sürdüreceğini belirtiyor. Bunun üzerine Sabır Nasıroğlu ve yanındaki kişi, işçiyi sendika üyeliğini iptal etmesi için tehdit ve ikna etmeye çalışıyor.

Nasıroğlu, kendisine yöneltilen iddiaları yanıtlamak için aranacağını söylemiş ancak dönüş yapmayarak sorularımızı yanıtsız bırakmıştır. Fernas Madencilik işçisi ise yaklaşık 100 işçiyle birlikte devam eden direnişin, sendikal haklar kazanılıncaya kadar süreceğini belirtmiştir.