Sosyal Güvenlik

SGK grip aşısını karşılıyor mu?

Kış aylarında pek çok vatandaşın başvurduğu grip aşısı, kimi vatandaşlar için SGK tarafından karşılanıyor. Peki, grip aşısından kimler ücret ödemeden faydalanabilir? SGK, grip aşısını karşılıyor mu? İşte detaylar...

Abone Ol

Soğuk havalarda ve mevsim geçişlerinde sıkça görülen grip virüslerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Bulaşıcı bir virüs enfeksiyonu olan grip nezleye yani soğuk algınlığına nazaran çok daha ağır seyreden bir hastalıktır. Hastaneye yatışa hatta can kaybına neden olabilen gripten korunmanın en önemli yollarından biri ise grip aşısıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bedeli karşılanan grip aşısı inaktif yani ölü bir aşıdır ve her yıl kış ayları her yıl kış aylarında grip virüslerine karşı yeniden hazırlanmaktadır.

KİMLERİN GRİP AŞISI SGK TARAFINDAN KARŞILANIR?

Her yıl eylül ayının başında şubat ayının sonuna kadar bir defaya mahsus olmak üzere 65 yaş üzerindeki kişilerin, yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalanların, gebeliğin 13 haftasından itibaren doğuma kadar anne adaylarının, astım, diyabet, kalp hastalığı, böbrek hastalığı gibi kronik hastalığı olan erişkin ve çocukların grip aşısı bedelleri hekimlerce reçete edilmesi halinde SGK tarafından karşılanmaktadır.