Sosyal Güvenlik

SGK İş Kazası Rapor Ücreti Ne Kadar, Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu iş kazası rapor ücretleri birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu içeriğimizde konunun güncel detaylarına ulaşabilirsiniz.

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Kurumu sistemine kayıtlı olan kişiler ve o kişilerin yakınları birçok hizmetten yararlanabilmektedir. O hizmetlerin başında ise sağlık hizmetleri gelmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalı olan kişileri ve onların bakmak ile yükümlü oldukları aile fertlerini güvenceye alır. Bu kapsamda sigortalı olan kişinin başına hastalık, meslek hastalığı ve iş kazası gibi durumların gelmesi halinde kişinin kurumdan ödeme talep etmesi mümkündür. Halk arasında daha çok hastalık durumlarında ödendiği düşünülen rapor ücretleri, iş kazaları için de geçerlidir. Peki, ‘iş kazası’ nasıl tanımlanır? İş kazası rapor ücreti 2024 yılında ne kadar oldu? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

İŞ KAZASI NEDİR?

İş kazası, sigortalı çalışanın iş yerinde meydana gelen ve o an içinde veyahut da sonrasında işgücü kaybına sebebiyet veren durum olarak tanımlanabilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na göre iş kazası; sigortalının iş yerinde bulunduğu esnada, işveren tarafından yürütülmekte olan iş sebebi ile gerçekleşen kazalardır. Bu tanıma; kişinin görevli olarak gönderildiği esnada asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda, emzikli kadınlar için emzirme esnasında (gidiş dönüş dahil) gerçekleşen kazalar da dahildir.

İŞ KAZASI BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

İş kazası olması halinde öncelikle işveren en kısa sürede kolluk kuvvetlerine haber vermelidir. Sonrasında ise en fazla 3 gün içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirim yapılmalıdır.

İş kazası bildirimi yazılı olarak veyahut da elektronik ortamda yapılabilmektedir. Elektronik ortam bildirimleri yalnızca 4A statüsünde sigortalı olan çalışanlar için geçerlidir. Bu bildirim yönteminde e- Devlet sistemine giriş yapılmalı ve ardından da ilgili form doldurulmalıdır.

Yazılı iş kazası bildirimi için iş kazası bildirim formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve ardından da elden veyahut da posta aracılığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na ulaştırılmalıdır. İş kazası bildirimlerinde kazanın üzerinden en fazla 3 gün geçmiş olması gerekmektedir.

İŞ KAZASI BİLDİRMEME CEZASI NE KADAR? 2024

İş kazasını 3 gün içerisinde bildirmeyen işverenlere cezai işlem uygulanmaktadır. Para cezası olarak uygulanan yaptırım son olarak 2024 yılının başında güncellenmiştir. Buna göre iş kazasını zamanında bildirmeyen işverenlere en az 24 bin 607 TL tutarında idari para cezası kesilmektedir.

İŞ KAZASI SONRASINDA SGK’NIN SAĞLADIĞI HAKLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu iş kazası durumlarında iş kazası sigortasından doğan hakları kişiye tanımlamaktadır. Bu haklardan yararlanmak isteyen kişiler için herhangi bir prim günü şartı bulunmamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun iş kazası durumlarında sigortalıya sağladığı haklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Geçici İş Göremezlik Ödeneği
  • Sürekli İş Göremezlik Geliri
  • Ölüm Geliri
  • Evlenme Ödeneği
  • Cenaze Ödeneği

İŞ KAZASI RAPOR ÜCRETİ NE KADAR? 2024

İş kazası rapor ücreti, kaza sonucunda geçici olarak çalışamayan işçiye ödenir. 2024 yılı için hesaplanmış olan iş kazası ücreti, ayakta tedaviler için günlük 44,50 TL, yatarak tedaviler için ise günlük 333,38 TL’dir.

İŞ KAZASI RAPOR ÜCRETİ NE ZAMAN ÖDENİR?

İş kazasından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan bildirim neticesinde süreç başlatılmış olur. İşverenin ilgili raporu Sosyal Güvenlik Kurumu’na ulaştırdığı tarihi takiben en geç 15 gün içerisinde iş kazası rapor ücreti ödenir. Ödemeler, PTT veyahut da e- Devlet sistemi üzerinden tanımlanan banka hesaplarına aktarılır. Yatırılan iş kazası rapor ücretinin en geç 2 ay içerisinde hesaptan çekilmesi gerekir.