Emeklilerin sene başından bu yana devam eden ek zam talepleri, yetkililerin açıklamaları ile normal zam dönemine ertelendi. Bu senenin başında 2024 yılını ‘emekli yılı’ olarak ilan eden yetkililerin emekliler için nasıl düzenlemeler üzerinde çalıştıkları merak edilirken bu süreçte milyonlarca emekli geçim dertlerinin gün be gün katlandığını ifade etti.

Enflasyon tahmini değişince emekliler için yeni senaryo ortaya çıktı! Enflasyon tahmini değişince emekliler için yeni senaryo ortaya çıktı!

Şu sıralar tüm gözler emeklilerin maaşlarına temmuz ayında yapılacak olan zamlarda iken işin uzmanından önemli bir açıklama geldi. Son dönemlerde emeklileri yakından ilgilendiren açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, son olarak intibak zammını işaret etti.

İNTİBAK ZAMMI NE ANLAMA GELİR?

İntibak zammı, emekli maaşlarında adaletin sağlanması amacı ile yapılan bir tür düzenlemedir. 2000 yılı sonrasında emekliliği hak etmiş olanları ilgilendiren bu düzenleme ile söz konusu tarihten önceki dönemlerde emekli olan kişilerin maaşlarının eşitlenmesi hedeflenir.

ERDURSUN’DAN GÜNCEL DEĞERLENDİRME

Dshc

İntibak zammı mevzusunun gündemden düşmediği şu günlerde konu ile ilgili olarak bir açıklama da SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. İntibak zammının uzun süredir beklenen bir düzenleme olduğunu ifade eden Erdursun, düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte 2000 yılı öncesi ve sonrası emeklileri arasında yaşanan maaş adaletsizliğinin ortadan kaldırılacağını vurguladı.

Maaş farkının giderilmesi ile birlikte emeklilerin rahat bir nefes alacağını belirten Erdursun, söz konusu zammın 8 bin TL civarında olmasını beklediğini ifade etti.

Erdursun’un açıklamalarının ardından intibak zammı düzenlemesinin uygulama sürecine yönelik birtakım sorgulamalar yapılmaya başlandı. Süreçte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı düzenlemenin uygulanması için gereken tüm çalışmaları yönetecek. Dolayısı ile de bu düzenleme emekliler adına büyük bir öneme sahip olacak. Senelerdir yaşanan maaş adaletsizliği ortadan kalkınca 2000 sonrasında emekliliği hak etmiş olan milyonlarca kişinin yaşam kalitesi artacak. Düzenleme ile ilgili detayların ise önümüzdeki dönemlerde netleşeceği tahmin ediliyor.