Emekli maaşlarının 10.000 TL'den 12.500 TL'ye yükseltilmesinin ardından bankalar promosyonlarını yenilemeye başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, CNN TÜRK'te konuyla ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Aziz Çelik, maaşları hesapladı! Emekliyle dalga geçmek olur Prof. Dr. Aziz Çelik, maaşları hesapladı! Emekliyle dalga geçmek olur

Kamu bankalarında promosyonların 8 ile 12.000 TL arasında bir rakam belirlendiğinin altını çizen Bal, en düşük maaşlarda 8, en yüksek maaşta da 12.000 TL olacak şekilde promosyon verileceğini belirtti. Bal, "Bir bankamız var, 15.000 TL nakit promosyon, 2.500 TL'de çip para belirliyor. EFT havalede de aynı şekilde herhangi bir ücret almıyor. Başka bir bankamız, o da 15.000 TL bir rakam belirliyor. En yüksek şu anda bir bankamız var, 18.000 TL yıllık promosyonu var. Bir diğer bankamız 15.000 TL nakit promosyon, 3.000 TL'de ek promosyon veriyor. EFT havalede de ücret almıyor" dedi.

BAZI BANKALARIN ATM'Sİ BİLE OLMAYABİLİR

Emekli maaşını alacağı bankayı başka bir bankaya taşımak isteyen emeklilerin ise banka şubesi aracılığıyla bu işlemi e-devlet üzerinden bildirmek zorunda olduğunu belirten Murat Bal, "Banka maaşını farklı bir bankaya taşımak isteyen vatandaşlarımız sadece nakit promosyona bakmasınlar. O çok önemli ama aynı zamanda da bankanın diğer hizmetlerine ve hizmet ağına da baksınlar. Bu konuda ileride mağdur duruma düşmesinler. Bazı bankaların ATM'si bile olmayabilir” şeklinde konuştu.