Tarım Orman İş Sendikası Antalya Şubesi, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarının Bakanlık eli ile dolandırıldığını belirterek, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yılı 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği, Kamu Çalışanlarına yapılması gereken Koruyucu Giyim Yardımları hakkındaki çalışmaları eleştirdi.

Sağlık Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nde koruyucu giyim yardımının alt ve üst sınırı 10 bin - 50 bin TL iken, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarına bu yardımın alt ve üst sınırının 2500 ve 5000 TL arasında belirlenmesinin nedeni soruldu.

İşçi yevmiyeleri belli oldu! İşçi yevmiyeleri belli oldu!

BAKANLIK ELİ İLE DOLANDIRILIYOR

"Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, Bakanlık Eli ile Dolandırılıyor!" başlıklı yazının tamamı şu şekilde:  

Tarım ve Orman Bakanlığı personellerine 2023 yılı koruyucu giyim yardımı adı altında mağaza alışveriş çeki dağıtılmaya başlanmıştır. Söz konusu rakamlara bakıldığında asla günümüz piyasa koşullarını yansıtmayan ve belirtilen koruyucu kıyafetlerin alınamayacağı rakamları görüyoruz. Kaldı ki Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 08/03/2024 tarih ve E-64979272-151.99-2954876 sayılı genelgesinde koruyucu giyim yardımı ile ilgili yapılan yanlışlar tespit edilmiş ve söz konusu yardımın çek, kupon ve benzeri ödeme şeklinde yapılamayacağı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca memur toplu sözleşmelerinde koruyucu giyim yardımının ayni olarak yapılacağı hükmü bulunmaktadır. Bütün bunlara rağmen Bakanlığımız tarafından 2023 yılı koruyucu giyim yardımı yine aynı hatalar tekrarlanarak bir firmaya ihale edilerek alışveriş çeki şeklinde dağıtılmaya başlanmıştır. İhaleyi alan söz konusu firma sadece internet üzerinden satış yapmaktadır ve site incelendiğinde tek kalem koruyucu giyim satışı olmadığı ve diğer ürünlerin fiyatlarının ise piyasanın 2-6 kat üzerinde olduğu görülmektedir. BÜTÜN BU NEDENLERLE ÜYELERİMİZİN SÖZ KONUSU ÇEKLERİ ALMAMALARI VE KURUMLARINA PAYLAŞACAĞIMIZ DİLEKÇE İLE BAŞVURARAK DURUMU SORGULAMALARI ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR. Sendika genel merkezi olarak bizler de bakanlığa yazı ile söz konusu iş ve işlemleri sorup sonucunda hukuki süreci başlatacağız.Örnek dilekçe için lütfen linke tıklayınız.