Tarım ve Ormancılık iş kolunda ne kadar işçi çalışıyor? İş kolunda en fazla üyeye sahip sendikalar hangisi? Tarım ve Ormancılık iş kolunda ne kadar işçi çalışıyor? İş kolunda en fazla üyeye sahip sendikalar hangisi?

Tarımda önemli bir yere sahip olan Aydın'da çiftçilikle uğraşan Fahri Tülüoğlu, tarımda çalışacak işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük 2 bin TL vermeye razı olduklarını dile getiren çiftçi, Aydın'da işçgücünün alarm verdiğini söyledi.

İHA'nın haberine göre tarımda üretimden ziyade işçi sorunu olduğunu ifade eden çiftçi Tüşüoğlu, “Tarlada çalıştıracak adam bulamıyoruz. Vallahi bulsak yevmiyeyi 2 bin TL vermeye razıyız. Artık üretmek sorun değil işçi bulmak sorun. Yani Aydın'da işgücü alarm veriyor. Çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Gençler, tarım yerine, daha rahat ve prestijli görülen masa başı işleri tercih ediyor. Üniversite mezunları, tarım alanında çalışmak yerine şehirlerde ofis işlerinde kariyer yapmayı hedefliyor. Haliyle yetişen genç çiftçi sayısı da çok az oluyor. İşten anlayan olmadığı için işçi bulmakta da zorlanıyoruz” dedi.