Tek Gıda-İş Sendikası

Tekgıda-İş Sendikası, Polenez binası önünde toplanacak!

Polenez işçilerinin sendikal mücadelesi devam ediyor. Tekgıda-İş Sendikası, mücadeleyi sürdüren fabrika işçilerini yalnız bırakmayacaklarını söyleyerek, 15 Ağustos'ta Bostancı'daki Polenez binası önünde yapacakları basın açıklamasına herkesi davet etti.

Abone Ol

EMEK HABER/ ÖZEL

Çatalca'da bulunan Polenez et fabrikasında çalışan 13 işçi, sendika üyeleri oldukları için işten çıkarılmıştı. Ardından işten atılan mesai arkadaşlarına destek vererek eylem başlatan işçilerin de işlerine son verildi. Toplamda 354 kişinin çalıştığı fabrikada 147 işçinin iş akdi sonlandırıldı.

GENEL MERKEZ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

19 Temmuz'da fabrika önünde toplanan işçilerin mücadelesi sürerken, Tekgıda-İş Sendikası'ndan yeni eylem kararları gelmeye devam ediyor. Sendika Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, 20 ilde her gün eylem başlatacaklarını, sabaha kadar nöbette duracaklarını belirtti. Emek Haber'e konuşan Durdu, Türkiye'nin pek çok noktasında bulunan Dominos ve Metro Marketlerin önünde eylem yapacaklarını belirterek 15 Ağustos tarihine işaret etti. Durdu, 15 Ağustos'da Bostancı'daki Polenez 'in Genel Merkezi önünde saat 12.00'da basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurdu.

ÇALIŞANLARDA HİJYEN DENETİMİ YOK

Fabrika'da üretimin ciddi anlamda düştüğünü kaydeden Durdu, aynı zamanda gıda üretimi yapan fabrikada hijyen sorunu yaşandığına da dikkat çekti. Durdu, "Bildiğiniz gibi işten çıkarımlar olduktan sonra sendika yetkisini kırmak için 170 işçi almıştı. Üstüne üstlük bu işçiler fabrikada çalışmıyor, yalnızca sistemde kayıtlı duruyorlar. İşveren şu anda gündelik işçi çalıştırıyor. Bu kişiler de market reyonlarındaki görevlilerden oluşuyor. Çoğu Afgan ve Suriyeli.. Diğer yandan da bu çalışanların hiçbirinin hijyen denetimi yok" diye konuştu.

Durdu, tüm çalışanları, 15 Ağustos saat 12.00'da Bostancı'da bulunan Polenez Genel Merkezi önünde yapılacak basın açıklamasına davet etti.