DİSK/Enerji-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, DGD-SEN, İnşaat-İş, Mağaza Market-Sen, Dev Tekstil, TOMİS ve KATAŞ-SEN, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması için bir kampanya başlattı ve Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirdi. Ülke genelinde asgari ücrete ve tüm ücretlere temmuz ayında zam yapılması için imza toplayan sendikalar, yüksek enflasyon koşullarında insanca bir yaşam için ücretlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Tasarruf önlemleri kapsamında, işçilerin vergi yüklerinin arttığı, kamu çalışanlarının servis haklarının gasp edildiği, ancak köprü ve otoyollara yapılacak yüksek ödemelerde tasarruf yapılmadığına dikkat çekildi. Sendikalar, bu süreçte elektrik, su, doğalgaz gibi temel hizmetlere zam yapıldığını belirterek "Tasarruf adı altında soygun var!" dedi. Ayrıca sendikalar, bakan ve milletvekili maaşlarının da "tasarruf" kapsamından muaf tutulduğunu ekledi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

"Asgari ücrete “Temmuzda zam şart” dedik. “İnsanca yaşamaya yetecek ücret istiyoruz” dedik. Bakanlar kalktı kendi maaşlarına zam yaptı. Elektriğe yüzde 38 zam geldi. Kiralardaki %25 zam sınırı kalktı. Barınma ve diğer tüm ihtiyaçlarımızı daha da pahalı hale getiriyorlar. Bakan Şimşek vergi planlarını açıklamaya ve hazırlamaya devam ediyor. Emekçilerin üzerine bu zam ve vergi planlarıyla çullanıyorlar.

Enerji, özel eğitim kurumları, inşaat, market, taşımacılık, tekstil, depo, metal sektöründe sendikalarımızla her işyerinde “Temmuzda zam şart” mücadelemizi, emeğimizi sömüren patronlara, vergi yükleri ve zamlarla hayatımızı dahada zorlaştıran hükümetin ekonomi programına karşı sürdürmeye devam edeceğiz.

Açlık sınırının altında asgari ücreti kabul etmiyoruz. Temmuzda Zam Şart demeyi sürdürüyoruz. Büyük zenginliği var edenler emekçiler, bu zenginlikten payını alan patronlar olamazTüm toplumsal zenginlikleri üretenler işçi, emekçiler olurken, servetleri bizden çaldıkları olan patronların sömürü düzenine dur diyoruz. Emekçilerin ücretlerine zam talebinin yerine getirilmesini yineliyoruz. İnsanca yaşamaya yetecek ücret istiyoruz."