Ordu'nun Fatsa ilçesindeki İspanyol Tolsa Fabrikası'nda Maden-İş sendikası ile toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 2 Eylül'de başlayan grev sürüyor. Sendika temsilcisi Hakkı Emence, masada anlaşma sağlanması ya da tüm haklarının verilmesi gerektiğini, greve 60, 70 veya 100 gün de sürse sonuna kadar devam edeceklerini belirtti.

Bağımsız Maden-İş Sendikası üye sayısı kaç, başkanı kim? Bağımsız Maden-İş Sendikası üye sayısı kaç, başkanı kim?

Tolsa Fabrikası Maden-İş baş temsilcisi Hakkı Emence, "Bu grev 60 gün de sürse 70 gün de sürse 100 gün de sürse de bu neticeye varana kadar devam edeceğiz." dedi. Grevdeki işçilerden Mustafa Kemal Maral, "Fatsa'nın insanı olarak yerel yönetimleri, partileri, dernekleri, sendikaları bize destek olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra ise, "Burada önemli iş yapıyorsunuz. Burada başka iş yerleri de var. Örnek olacaksınız. Sizleri ayrı ayrı kutluyorum. Tüm Köy Sen olarak yanınızdayız. İspanya şirketi kendi ülkesinde aynısını yapamıyor. Üretici köylü olarak emeğimize, ürünümüze sahip çıkmak için örgütlendik. Sizler de emeğimizin karşılığını almak için mücadele ediyorsunuz. Mağdurlar birleşirse kazanır. İşçilerin birliği yetmez. Tüm işçi, emekçi, üretici köylü birleşik güç oluşturmalı. O nedenle buradayız. Yalnız değilsiniz." dedi.