Ereglionder.com'un haberine göre, Türk Metal Sendikası'nın örgütlü olduğu Erdemir'de 30'uncu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için yetki belgesi süreci tamamlandı. Sendikanın Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından yapılan açıklamada yetki belgesi için Çalışma Bakanlığına yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

ÇALIŞMA BAKANLIĞINDAN YETKİ TESPİTİ BELGEMİZ GELDİ!

"Türk Metal Sendikamız ve Erdemir arasında gerçekleşecek olan 30.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yetkili sendika olduğumuzun bildirilmesi maksadıyla, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptığımız başvuruya karşılık, bakanlıktan 'Yetki Tespiti' belgemiz gelmiş bulunmaktadır.

Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı

Genel Başkanımız Sayın Uysal ALTUNDAĞ’ın liderliğinde; Genel Merkez, Şube Yöneticilerimiz ve bizlerle bu onurlu mücadeleye omuz veren tüm emekçi kardeşlerimizle birlikte sözleşme sürecinde adım adım yürüyeceğimize yürekten inanıyor;tespit belgemizin teşkilatımıza,emek camiamıza ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz."