EMEK HABER ÖZEL /  Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasında yürütülen 15’inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin geçmişe dönük aidat tartışmasından dolayı uzadığı ortaya çıktı. Türkiye Haber-İş Sendikası’nın yetki itiraz davası sürecine ait birikmiş 90 milyon lira aidatı işverenden talep ettiği ancak Türk Telekom’un bu ödemeyi kabul etmemesinden dolayı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uzadığı kaydediliyor.

TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ ANLAŞMA İLE SONUÇLANMADI!

Bilindiği üzere Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasında 2 Temmuz’da başlayan 15’nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 60 günlük yasal süre içerinde anlaşma ile sonuçlanmamış ve arabuluculuk süreci başlamıştı.

Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı! Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı!

HABER-İŞ SENDİKASI 90 MİLYON LİRA AİDAT BORCU ÖDENMEDEN SÖZLEŞMEYİ İMZALAMAK İSTEMİYOR!

İşyerinde toplu iş sözleşmesi sürecinin uzamasında geçmiş döneme ait aidat alacaklarının etkili olduğu kaydedilirken, bu durum çalışanların mağduriyetini artırdı. Görüşmelerde Haber-İş Sendikası’nın Öz İletişim-İş Sendikası’nın örgütlenme mücadelesi sırasında açılan yetki itiraz davası sürecinde ödenmeyen yaklaşık 16 aylık aidatın yarısını işverenden talep ettiği kaydediliyor. İçeride birikmiş 180-190 milyon lira aidat alacağı bulunduğu, Haber-İş Sendikası’nın bunun 90 milyon lirasının sendikaya ödenmesi için bastırdığı dile getirilirken, işverenin bu talebe kesinlikle sıcak yaklaşmadığı vurgulanıyor.