Türkiye Emekliler Derneği, Ankara'da gerçekleştirilecekleri çalıştay öncesi, Ankara Kent Konsey'inde hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Türkiye’nin emeklilik politikaları ve emeklilerin toplumsal hayata katılımını artırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Akademisyenler, konuya dair bilimsel ve stratejik önerilerini sunarken, çalıştayın kapsamı ve hedefleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Proje hazırlık aşamasında yer alan  Derneğin 'Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu', Başkent Ankara'da gerçekleştirilecek çalıştayın emeklilerin haklarını savunma ve yaşam koşullarını iyileştirme açısından büyük bir adım olacağını duyurdu.

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu temennilerde bulunuldu:

Enflasyon tahmini değişince emekliler için yeni senaryo ortaya çıktı! Enflasyon tahmini değişince emekliler için yeni senaryo ortaya çıktı!

"Türkiye Emekliler Derneği olarak, bu çalıştayın emeklilerimizin haklarını savunma ve yaşam koşullarını iyileştirme yönünde büyük bir adım olacağına inanıyoruz. Toplantıdan çıkan sonuçlar doğrultusunda, Ankara’da gerçekleştireceğimiz çalıştayın emeklilerimiz için faydalı sonuçlar doğurmasını hedefliyoruz."