Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nı kazanan ve 'Türkiye'nin Kadın Girişimcisi' ödülünü alan girişimci 250 bin liranın sahibi olacak. 'Türkiye'nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi', 'Türkiye'nin Teknolojide Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi', 'Türkiye'nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi' ve 'Türkiye'nin Kadın Kooperatifi' kategorilerinin birincileri ise 200 bin liralık ödülün sahibi olacak.

Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu Elbistan Termik Santrali'ndeki işçi kıyımları Meclis'te soruldu

Yarışma ile ilgili değerlenirmede bulunan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, "2006 yılından bu yana kadın girişimcilere verdiğimiz aralıksız destek, yıllar boyunca başta bankacılık olmak üzere farklı sektörlerdeki şirketler tarafından örnek alınarak desteklerin artmasına vesile oldu. Finansman sağlama, eğitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel başlıkta ele aldığımız çalışmalarımızın en önemli ayağını Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN GELECEKLERİ!

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, "Garanti BBVA, Ekonomist dergisi ve KAGİDER iş birliğiyle 18'incisi gerçekleşecek 'Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması' kadın girişimcilerin cesaretini ve yenilikçiliğini ön plana çıkarıyor. Türkiye'nin dört bir yanından katılacak kadın girişimcilerin hikayeleri, yeni girişimcilere ilham kaynağı olacaktır. Kadın girişimciliğinin sürdürülebilir kalkınmaya olan etkisini görmek ve bu başarıları ödüllendirmek bizim için büyük bir mutluluk. Kadın girişimcilerin ekonomiye kazandırdığı değer, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor. Yarışmaya katılacak tüm kadınlara başarılar diliyorum. Hep birlikte, kadınların gücünü daha da ileriye taşıyacağız" dedi.