Sosyal Güvenlik

Yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

Yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma hangi kanun maddesine dayanıyor? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Abone Ol

Bilindiği üzere 12 Mart 2023 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 7440 sayılı kanunun ile işi veren ve sigortalıların kurumu olan borçları yapılandırılır. 7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer’i alacaklar girmektedir.

7440 sayılı Kanun, birçok kişi ve kurum için önemli bir nefes alma fırsatı sunan, çeşitli borçların yapılandırılmasına imkan tanıyan bir düzenleme. Bu kanun sayesinde, geçmişte ödenemeyen vergiler, cezalar ve diğer borçlar belirli koşullar altında yeniden yapılandırılarak daha uzun vadede ödenebiliyor.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILMA KAPSAMINDA?

Bu kapsamda sigorta prim borçları, işsizlik sigortası prim borçları, emeklilik keseneği karşılığı, idari para cezası borçları, rücu alacakları, yersiz ödenen aylıklardan kaynaklanan alacaklar, eksik işçilikten doğan borçlar, topluluk sigortası borçları, isteğe bağlı sigorta, prim borçları gibi borçlar yapılandırma kapsamına alındı.