Evrensel’e konuşan fabrika işçisi, iki hafta önce kedilerine işten çıkarım olmayacağı yönünde konuşma yapan fabrika CEO’sunun, “Bu dedikoduları kim çıkarıyor?​” diyerek karşılık verdiğinden bahsetti.

FABRİKA KÂRINI ARTIRIRKEN…

Kendilerine enflasyon farkı olarak yüzde 15 zam verildiğini belirten işçi,  “Verilen zammı duyduğumuzda CEO’yu alkışlarken iki hafta sonra arkadaşlarımızla helalleştik. Aslında işçilere verilen enflasyon farkı, işten atmalarla birlikte hızlıca telafi edilmiş oldu. Geçtiğimiz aylarda en iyi satışı yapan fabrika geçen senede de en iyi ilk 10 AR-GE’ye girdiklerini açıklamıştı. Fabrika kârını arttırırken biz bantta yan yana ekmek bölüştüğümüz arkadaşlarımızdan ayrıldık. Bizlere “Bu dedikoduları kim çıkarıyor, inanmayın” diyen CEO “Maaşınıza zam, işinize son” demiş oldu. Sabah kartları okunmayan arkadaşlarımızın bir saat sonra çıkışları hızlıca verildi. Bir yandan kârını arttıran fabrika diğer yandan üretimi azaltarak işçi sayısını düşürüp rahat bir dönem geçirme planı oluşturmuş oldu. Erkunt Traktör tarihinde işçiler tarafından kazanılan promosyon ve ikramiyelerle birlikte ortalama 23 bin TL’ye gelen maaşlarımız hızlıca erirken, enflasyon farkı olarak allanıp pullanan zam üç ay öncesinde zaten eridi.” dedi.

AÇLIK SINIRINDA YAŞAR HALDEYİZ

Uluslararası Standart Organizasyonu (ISO) tarafından yayınlanan listede 147 firmanın daha önüne geçerek 387’nci firma olduklarını kaydeden işçi, “En iyi dönemimiz, en iyi ayımız, en iyi AR-GE dönemimiz; biz bir aileyiz, işinize sahip çıkın” nidaları atan yönetim işçilerini çıkarmaktan çekinmiyor. Mehmet Şimşek, “Gri listeden çıktık” dediği gün Erkunt yönetimi işten atmalara başladı. Gri listeden çıkanlar Erkunt ve ülke patronları oldu sadece. Bizlerin emeğiyle Erkunt patronu, kârına kâr katmaya, yeni ihracat yatırımları yapmaya, sadece bir AR-GE projesine 200 milyon vermeye devam ederken bizler açlık sınırında yaşar haldeyiz” diye konuştu.

Konu zam olunca kapılar kapanıyor! Konu zam olunca kapılar kapanıyor!