1975 yılında hizmet vermeye başlayan Zara, Inditex firmasının alt markalarından biridir. Pull& Bear, Stradivarius, Oysho ve Bershka gibi popüler markalar da yine Inditex firmasına bağlı olarak hizmet veren alt markalar arasındadır.

Hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde ciddi bir müşteri potansiyeli olan Zara, dünyanın en büyük 3 hazır giyim markasından biridir. Güncel olarak 93 ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunan firma, binlerce personel istihdam etmektedir.

Zara’da kariyer yapma fırsatı elde etmek isteyen pek çok kişi son dönemlerde firmanın çalışma şartlarına, personel maaşlarına ve diğer imkanlarına dair sorgulamalarda bulunmaktadır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Zara’nın kariyer fırsatlarına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

Zara Iş Başvurusu

ZARA ÇALIŞMA SAATLERİ

Zara mağazaları haftanın her günü saat 10:00 ile saat 22:00 aralığında hizmet vermektedir. Firmada vardiya sistemi bulunmaktadır. Sabah ve akşam olmak üzere iki vardiya şeklinde çalışan personellerin haftada bir gün izin yapma hakları vardır.

Tam zamanlı olarak çalışan personellerin haftalık olarak 45 saati doldurmaları gerekmektedir. Part- time olarak çalışan personeller ise 30 saati tamamlamalılardır.

Zara personelleri marka bünyesinde 1 yıllık çalışma sürelerini tamamlamaları halinde 14 günlük yıllık izin haklarını kullanabilmektelerdir.

ZARA PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Zara’da çalışmak isteyen birçok kişi dünyaca ünlü olan bu markanın personellerine ne kadar maaş ödediğini merak etmektedir.

Zara çalışma şartları itibari ile birçok rakibi ile benzer kriterlere sahiptir. Ödemelerde öncelikle eğitime ve pozisyona önem veren marka, ayrıca deneyim kriterini de göz önünde bulundurmaktadır.

Prim sisteminin aktif olduğu Zara’da asgari ücret uygulanmaktadır. Ancak Zara personellerinin nerede ise tamamının asgari ücretin üzerinde kazanç elde ettiklerini söylemek mümkündür.

Zara bünyesinde çalışan personellerin 2024 yılı itibari ile aldıkları ortalama maaş tutarları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kasiyer ve reyon görevlisi: 18 bin 750 TL
  • Müdür yardımcısı: 22 bin 500 TL
  • Müdür: 28 bin 750 TL

ZARA PART- TIME ÇALIŞAN MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 2024

Zara’da part- time olarak çalışan birçok personel bulunmaktadır. Özellikle okurken harçlık kazanmak isteyen birçok üniversite öğrencisi, Zara yönetimi tarafından part- time çalışan olarak istihdam edilmektedir.

Part- time çalışanların çalışma sürelerinde olduğu gibi maaşlarında da tam zamanlı çalışanlara kıyas ile birtakım farklılıklar bulunmaktadır. 2024 yılında Zara’da yarı zamanlı olarak çalışan bir personelin aylık kazancı ortalama 11 bin 500 TL civarındadır.

ZARA’DA PERSONELLER İÇİN YEMEK DESTEĞİ VAR MI?

Zara personellerine maaş ödemelerinin yanı sıra yemek desteği de vermektedir. Parti- time çalışanlar için yemek desteği bin 500 TL, tam zamanlı çalışanlar için yemek desteği ise 3 bin TL civarındadır.

TCDD'ye 109 yeni işçi alınacak TCDD'ye 109 yeni işçi alınacak

ZARA PERSONEL İNDİRİMİ NEDİR, NE KADAR?

Müşteri memnuniyetinin büyük bir bölümünün çalışan memnuniyetine bağlı olduğunun bilincinde olan Zara, personellerine yemek desteğinin yanı sıra alışveriş desteği de sağlamaktadır. Edinilen son bilgilere göre Zara çalışanları Inditex bünyesinde hizmet veren tüm alt markalardan indirimli bir şekilde alışveriş yapma hakkına sahiplerdir.

2024 yılında Zara’da çalışan personeller; Pull& Bear, Bershka, Oysho ve Stradivarius markalarından yüzde 25 indirimli olarak alışveriş yapabilirler. Söz konusu indirim oranı firmaların fiziksel mağazalarında olduğu gibi web sitelerinde ve mobil uygulamalarında da geçerlidir.