Memur-Sen üyeleri Bolu'dan Ankara'ya yürüyor Memur-Sen üyeleri Bolu'dan Ankara'ya yürüyor

Kocaeli Memur-Sen Kadın Buluşması büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Programda üyelere hitap eden Sıdıka Aydın, “Anne ve eş olarak şefkati yüklenen kadınların sendikacı olarak Emek ve ekmek mücadelesinde gayretin simgesi olması Memur Sen sayesindedir” dedi.

Memur-Sen bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, teşkilat buluşmalarına Kocaeli’de devam etti. Gerçekleştirilen toplantıya; Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, İl Kadın Komisyonu Başkanı Beyhan Yenigün ve çok sayıda davetli katıldı. Programda kadın teşkilat üyelerine hitap eden Sıdıka Aydın, üzerinde daima hesapların yapıldığı planların döndüğü bir coğrafyada yaşadıklarına vurgu yaparak, “Zorba yönetimlerin, gaddarlıklarının Zirve yaptığı, Zalimler arası işbirliğinin tavana ulaştığı, sömürü ordularının adalet ve merhamet dolu medeniyet coğrafyalarını kuşattığı. Böylesi bir dünyaya sessiz kalmamız isteniyor, Ortadoğu, Mezopotamya kardeş kanıyla kirletilmek, Çatışma ve savaşlarla tüketilmek, Son raddeye kadar sömürülmek isteniyor. Afrika'da Müslüman öldürmenin gurur kaynağı, Avrupa'da İslam karşıtlığının Müslüman düşmanlığının Onur dayanağı sayıldığı, Asya'da inançları yok saymanın inananları yok etmenin itibara kapı araladığı, küresel soykırım tezgâhına Rıza göstermemiz bekleniyor. Bugün aynı acıyı Gazze’de yaşatıyor. Çocuk, kadın; hasta, yaşlı demeden tüm dünyanın gözü önünde soykırıma maruz kalıyor. Gazze’de insanlık onuru ayaklar altına alınıyor. Su yok, elektrik yok, internet yok, ev yok, bark yok! Hastane yok, okul yok! Hepsi yerle bir edildi. Yüz binlerce Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı. Enkaz altında kalan ulaşılamayan binlerce insan soğuk betona gömüldü. Savaşın bile bir hukuku vardır. Soykırımının düzeyi öyle büyük ki… Adeta yumruklarımız sıkmaktan çatırdıyor. Ama direniyor Filistin. Siyonist terör Allah’ın izniyle yenilgiyi tadacak. Onun sırtını sıvazlayanlar da yenilecek, bizim buna inancımız tam” ifadelerini kullandı.

“Kadın üye sayımız rakiplere fark attı”

Aydın, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak sadece kadın örgütlenmesindeki bir eksikliği gidermediklerini aynı zamanda kadına bakış açısını da değiştirdiklerini belirterek, “İmkân ve fırsat eşitliği sağlandığında çalışan üreten ve yöneten yönleri ile kadınların neler yaptığını vakti nasıl kuşandığını ispatladık. Kadının mağdur ya da dezavantajlı konumda olduğu kadın hakları arşivinin yönünü değiştirdik. Kadınların erkek şiddetinin nesnesi, Töre kurşunlarının hedefi, insan ticaretinin vazgeçilmez objesi olmasına Hayır dedik. Kadınların zorba tavırla küstah bir tarzla kamu hizmetinden kışkışlandığı Kara Günler geride kaldı artık. Fikirleri eylemleri direnci ve direnişiyle alkışlanan kadınlar ve kadın örgütleri var. Memur Sen’li kadınlar olarak çabalarımız kadına yönelik şiddetin biteceğine teminattır. Kadın aklının, kadın kararlılığının öncülüğüne ispattır. Kararlılığımız heyecanımız bir milyon mensubu olan büyük Memur Sen ailesini büyütmemiz için de büyük fırsattır. Anne ve eş olarak şefkati yüklenen kadınların sendikacı olarak Emek ve ekmek mücadelesinde gayretin simgesi olması Memur Sen sayesindedir. Kadın üye sayımız örgütlenmede rakip sendikalara fark atmış durumda. Fikri zenginliğimizle, aksiyonel kimliğimizle, akademik çalışmalarımızla farkımızı da fark ettirdik” diye konuştu. 

Önlerinde 31 Mart ve 15 Mayıs gibi iki önemli tarihin olduğunu ifade eden Aydın, bu tarihlerin gerek ülkemiz gerekse Memur-Sen açısından özgürlüklere koruma ve kazanımlara sahip çıkma noktasında değerli olduğunu söyleyerek, “31 Mart yerel seçimleri hikâyemizin birer parçasıdır. Bu bilinç ve idrakle seçimimizi yapacağız. 15 Mayıs ise Memur-Sen Bayrağını, Daha da yükseğe taşıyacağımız mutabakat tarihi. Bizler, 4 buçuk milyon üyenin yarıdan fazlasının kadın olduğu bir zeminde mevcut üye sayımızı yeterli görüp köşemize çekilemeyiz. Bugün 1 milyonu geçen üye sayımızın 500 bini kadın. Bu çok büyük bir sayı. Ama yeterli değil. Zirvedeki konumumuzu daha da güçlendirmek, çıtayı düşürmemek, bilakis çok daha yükseğe çıkarmak için ter dökeceğiz. 15 Mayıs’a kadar seferberlik ruhuyla sahayı karış karış gezecek Yeni üyelerimizle Memur-Sen ailesini büyüteceğiz. Sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın umudu olan bir teşkilatın bu kadar üye bize yeter demesini kimse beklemesin. Emperyalizmin, kapitalizmin, sömürünün insanlığın kanını emdiği bir zamanda, kamu çalışanlarının çözüm için bizi işaret ettiği bir zeminde durmak yok, gevşemek yok” dedi ve konuşmasını tamamladı.

Büyükakın: Verilen çaba oldukça önemli

Programda konuşan Tahir Büyükakın ise emeğin ve emekçinin kıymetinin kendileri için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, “İşin içine bir de kadın emekçi unsuru girince bu kavramlar daha da anlamlı hale geliyor. Kamu görevlileri lehine büyük kazanımlar elde eden Memur-Sen teşkilatının böyle bir oluşumda da büyük adımlar atması şaşırtıcı değil. Hayatın her alanında sosyal sorumluluklarının yanında bir de emek mücadelesi veren tüm kadınları tebrik ediyor, ülkemizin ve sendikal alanın gelişmesi noktasında verdiğiniz çabaları oldukça önemli görüyor ve bunun için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bu anlayış bizi ileriye taşıyacak”

Şahin Yaşlık ise kadın teşkilat üyelerinin Memur-Sen’in gücüne güç kattığının altını çizerek, “Kocaeli teşkilatı olarak bizler de kadın üyelerimize ayrı önem veriyor, sorunların çözümü noktasında yoğun çaba sarf ediyoruz. Ayrıca teşkilatımız içerisindeki kadınların çalışma azmi ve olaylara bakış açısı da bizler için oldukça kıymetli. Aramıza yeni arkadaşlar kazandırma noktasında sorumluluk alan, elini taşın altına koyan ve gece gündüz demeden çalışan arkadaşlara da hakkını teslim etmemiz gerek. Bu anlayış bizi ileriye taşıyacak olan anlayıştır” dedi.