Meclisin açılmasına son bir hafta kaldı. 1 Ekim itibariyle yoğun bir gündemle başlayacak meclis görüşmelerinde, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ve emekli aylıklarına gelecek zam konusunun da yer alması bekleniyor. 2025 yılı için belirlenecek olan asgari ücret tutarı, Türkiye'de çalışan kesimin büyük bir kısmının tüm bir yılı nasıl geçireceğini belirleyecek...

Türk Telekom toplu sözleşmesinde şok iddia! Haber-İş Sendikası yetkiyi alamayacağı için 3 yıllık imzalamak istiyor! Türk Telekom toplu sözleşmesinde şok iddia! Haber-İş Sendikası yetkiyi alamayacağı için 3 yıllık imzalamak istiyor!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük asgari ücret tutarının minimum 30 bin tl olması gerektiğini ifade ederek, "Bugün televizyonlara asgari ücrete yüzde 40 ila 60 oranında artış yapılacanğını iddia ediyorlar. Umarım olsun ama bunun olmasını öngörmüyorum. Asgari ücret şöyle olacak böyle olacak dendiğinde insanlar hayal kırıklığı yaşarlar. 2025 yılında hedefledikleri enflasyon yüzde 17,5. Bu anlamda asgari ücrete ve emekli aylıklarına yapılacak zam minimum olacak. Asgari ücretin yeni yılda 20 bin lira ile 21 bin 500 lira olacağını öngörüyorum" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 15 BİN TL 

Emekli aylıklarında ise yüzde 15 artış beklediğini ifade eden Erdursun, "Devlet memurlarında yüzde 10 larda kalacağını öngörüyorum çünkü toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 6, enflasyon farkı da yüzde 4'lük bir puan gelecek. Memur ve memur emeklilerinin de en fazla yüzde 15'e tamamlanması söz konusu olabilir. Bu durumda emeklilere yüzde 15, asgari ücrete de yüzde 25, en düşük tamamlanan aylığının da yüzde 20 artış olabilir. En düşük emekli aylığı da 15 bin tl olur. Bu artışlar söz konusu olduğunda yaşadığımız büyük ekonomik kriz yükünü milletin sırtına koyacaklar" diye konuştu.