Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde, Aydıner İnşaat A.Ş. bünyesinde çalışan Türkmen kökenli Kerim isimli bir işçi, iddialara göre dün gece vardiyasında bir iş kazası geçirdi. Sıklıkla iş kazaları ve iş cinayetleriyle gündeme gelen santralde, kazanın ardından ağır yaralanan işçinin Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, ağır yaralanan işçi yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Reaktörlerden gelen atık su depolama havuzunun inşaatından düşen işçinin, kaza sonrası hastaneye sevk edildiği ve şu anda yoğun bakımda olduğu belirtildi. Diğer işçiler, kaza geçiren arkadaşları hakkında bilgi alamadıklarını ifade etti. 

Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı! Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı!

SIK SIK KAZALAR YAŞANIYOR

Daha önce de benzer kaza haberleri peş peşe gelmişti. Geçtiğimiz Haziran ve Mart aylarında da ölümlü bir kaza meydana gelmişti. Haziran ayında Akkuyu Nükleer Güç Santralinde (NGS) çalışan işçileri taşıyan servis otobüsünün karşı şeritteki servis aracı ve otomobile çarpması sonucu iki kişi öldü, ikisi ağır 35 kişi yaralanmıştı. Mart ayında ise Santral'de çalışan işçileri taşıyan servis otobüsü kaza yaparak 23 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.