Iğdır Belediyesi'nde çalışan 204 işçinin işten çıkarılmasının ardından 85 gün geçti. Belediye-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri ve yurdun dört bir yanından gelen şube başkanları söz konusu haksızlığa ilişkin açıklamalarda bulundu. Iğdır Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında“Hak Hukuk Adalet”, “Haksız Yere İşçi Çıkaran Belediye Başkanı Kaybetmeye Mahkumdur”, “Zafer Direnen Emekçinindir” sloganları atıldı.

Sendika Örgütlenme Genel Sekreteri İsmail Duman, 'eşitlik' kelimesini ağızlarından düşürmeyen kişilerin haksızca belediye çalışanlarını işten çıkardıklarını belirterek, “DEM’li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş yerel seçimlerden önce ‘biz işçiden ve emekçiden yanayız, biz geldiğimiz zaman hiçbir işçi işinden olmayacak’ dedi ama bugün geldiğimiz noktada 204 arkadaşımız işten atıldı. Başkan Güneş, bu durum sizi hiç rahatsız etmiyor mu?" dedi.

Bulancak Belediyesi'nde matruşka planı! Bulancak Belediyesi'nde matruşka planı!

AĞZINIZDAN ÇIKAN SÖZE SAHİP ÇIKACAKSINIZ

Her belediyenin borcunun bulunduğunu, bunun işçileri çıkarmak için bir gerekçe olamayacağını belirten Duman, "İktidardan muhalefete kadar tüm belediyelerin borcu var. Siz emekten, işçiden demokrasiden adaletten yana olduğunuzu söyleyeceksiniz sonra da borç olunca ilk aklınıza gelen şey işçi atmak olacak. Hadi oradan, nerede kaldı emekten, işçiden yana tavrınız. Dürüst olun. Ağzından emek, demokrasi hukuk lafı eksik olmayanların sözünün bir ağırlığı olacak. Önce dürüst olacaksınız. Ahlaklı olacaksınız. İnsan olacaksınız. Hakka, hukuka ağzınızdan çıkan söze sahip çıkacaksınız. Ya 204 işçiyi haksız, hukuksuz işten atmayacaksınız. Ya da ağzınıza, demokrasi, özgürlük, hukuk, adalet, emek, emekçi sözcüklerini almayacaksınız" diye konuştu.