Iğdır Belediyesi'nde 204 işçinin işten çıkarılmasıyla başlayan süreç, 60. gününde de devam ediyor. İşçiler, belediye binası önünde düzenledikleri eylemde, davul-zurna eşliğinde halay çekerek hem direnişlerini kutluyor hem de yetkililere tepkilerini gösteriyor.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Iğdır Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Mehmet Nuri Güneş, 5 Temmuz'da 204 işçinin işine son verdi. İşçilerin itirazlarına rağmen durum değişmeyince, 8 Temmuz'dan itibaren belediye binası önünde 24 saat kesintisiz oturma eylemi başlatıldı.

Belediye-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Belediye-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

Belediye-İş Sendikası Iğdır Şube Başkanı Himmet Bozan, "DEM Parti'nin yönetiminde olan Iğdır Belediyesi'nde, yerel seçimlerin ardından mobbing, baskı ve sürgünlerle karşı karşıya kalan 204 işçimiz, hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldı. Tam 60 gündür bu haksızlığa karşı direniyoruz. Parti yöneticileri ise işten çıkarılmalarla ilgili olarak 'bakanlık böyle dedi, vali böyle dedi' gibi bahanelerle sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Ancak, müfettiş raporları elimizde ve bu yalanlar gün yüzüne çıktı" dedi.

BU ADALETSİZLİĞİ HAK ETMİYORUZ

Bozan, Belediye yönetiminin işçilere baskı uyguladığı, tehdit ettiği, zorla sendika değişimi dayattığı ve haksız yere işçi çıkardığı belirterek, "60 gündür ihtiyaç sahibi olan 204 kişi kavurucu sıcakların altında bekliyor. İşten çıkarılma nedeniyle belediye hizmetleri de aksamıştır. Okullar açıldı, bu işçiler çocuklarının okul masraflarını nasıl karşılayacak? 60 gündür evlerine ekmek götüremiyorlar. Sayın Güneş, bu durum sizi hiç rahatsız etmiyor mu? Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Hukuksuzluğu ve adaletsizliği hak etmiyoruz. Yalanlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorsunuz. '100 işçiyi geri alalım, gerisi kalsın' dediğiniz iddiaları tamamen yalan. 204 işçi işe alınana kadar mücadelemiz devam edecek. Belediye yönetimi bizimle hiçbir şekilde diyaloğa geçmedi." diye konuştu.